Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 12-01-2010

Gestolen scooter aangetroffen

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een scooter aangetroffen die van diefstal afkomstig was.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Wolgadreef. Rond 12.10 uur zagen zij op de kruising met de Appolodreef een scooter midden op de weg liggen. De agenten namen poolshoogte en constateerden dat de scooter zwaar beschadigd was. Via de Meldkamer werd het framenummer gecontroleerd. Hieruit bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. Verschillende getuigen verklaarden aan de agenten dat de scooter door twee jongens uit een portiek aan de Appolodreef naar buiten was gereden.

De jongens hadden de scooter op straat gegooid en achtergelaten. De agenten stelden en onderzoek bij een box aan de Appolodreef in. In de box werden meerdere onderdelen van de scooter aangetroffen. Verder onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de diefstal.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Adelaarstraat vond maandagmiddag een aanrijding tussen een snorfietser en een brommer plaats.

Een 18-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 14.05 uur op zijn snorfiets over de Adelaarstraat. De man probeerde op een gegeven moment zijn handschoenen goed te doen en zag daarbij niet dat een bromfiets voor hem stilstond. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de Utrechter ten val kwam. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De brommerbestuurder (gegevens onbekend) raakte niet gewond.

Aangehouden voor diefstal auto

VLEUTEN Maandagmorgen heeft de politie zes personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van een auto.

De politie kreeg rond 11.45 uur een melding van een bewoner uit Vleuten. De bewoner gaf aan dat zijn auto gestolen was. Omdat in de auto een systeem zat waarbij je de locatie kunt achterhalen, wist de politie snel dat de auto inmiddels op de Huijgensstraat in Utrecht stond. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto staan. Na enige tijd zagen agenten de auto met vier inzittenden samen met een soortgelijke auto uit de straat komen rijden.

Alle inzittenden van de twee autos, zes mannen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de diefstal.