Gemeente Breda

Langs parkeren blijft uitgangspunt ontwerp De Dreef, maar wel gespiegeld

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft het definitief ontwerp van De Dreef en de Nota van Commentaar vastgesteld.

Na bespreking in de commissie Bouwen en Wonen van 3 december jl. blijft langs parkeren het uitgangspunt, maar wel gespiegeld. Dat betekent dat de parkeervakken aan de even zijde van de Dreef komen en de leilindes aan de oneven zijde van De Dreef. Daarmee komt het college tegemoet aan de wensen van diverse omwonenden.

Â

Tijdens de commissievergadering van begin december sprak de commissie zich in meerderheid uit voor de variant met langs parkeren. Ook adviseerde de commissie positief op de voorgestelde verwerking van de reacties in de Nota van Commentaar. Het college stelt de Nota van Commentaar daarom ongewijzigd vast.

Â

Op dit moment wordt de uitvoering voorbereid. Het is de bedoeling dat de gemeente medio 2010 start met de herinrichting. Het college hecht eraan dat De Dreef tijdens de uitvoering voor iedereen zo goed mogelijk toegankelijk en bereikbaar blijft. Intensief overleg blijft daarom ook in het vervolgtraject onontbeerlijk. Wethouder Janus Oomen, van Buitenruimte: âIk wil daarom een bereikbaarheidscommissie samenstellen, die de gemeente op dit punt adviseert.â

Â

De gemeente houdt omstreeks april een informatieavond waarin geïnteresseerden worden geïnformeerd over de uitvoering en planning van de reconstructie. Tijdens het ontwerpproces is veel gesproken over twee varianten, het zogenaamde schuin parkeren en langs parkeren. Het college kiest voor het langs parkeren, waarin de parkeervakken evenwijdig aan het trottoir worden aangelegd. Deze variant vindt het college het meest recht doen aan het historisch karakter van de straat. Daarnaast bevat dit ontwerp bredere trottoirs, waarmee De Dreef beter toegankelijk wordt voor mensen met een beperking. Ook vindt het college het langs parkeren een duurzame oplossing, mocht het in de toekomst wenselijk zijn om de rijrichting te veranderen. Het ontwerp voldoet aan het Programma van Eisen.

Â

Het definitief ontwerp en de Nota van Commentaar worden ter kennisname aangeboden aan de commissie Bouwen en wonen.

Â

Breda, 12 januari 2010