Gemeente Son en Breugel


Sonniuspark

Alle seinen op groen voor Sonniuspark

De Raad van State oordeelde vandaag dat de bezwaren van een bedrijf en een aantal bewoners van de Gentiaan tegen het bestemmingplan Sonniuspark ongegrond zijn.
Het plan maakt de bouw van ruim 600 woningen mogelijk. Deze uitspraak heeft betrekking op de behandeling van deze zaak op de zitting van 3 november 2009.

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling van Son en Breugel, Hans Overbeek, toont zich een gelukkig man met dit besluit: "Door de uitspraak van de Raad van State is planologisch/ juridisch de woningbouw en het leerplein nu formeel geregeld. Het opent de weg om met nóg meer energie deze mooie wijk tot stand te brengen. Dit besluit komt precies op tijd. Morgen gaan we de sleutels aan de eerste bewoners van Sonniuspark uitreiken. Dan is het aan hen een prima boodschap dat er geen belemmeringen zijn om een van de groenste wijken van Nederland verder te ontwikkelen."

Met het bestemmingsplan 'Sonniuspark' in de gemeente Son en Breugel willen de provincie Noord Brabant en de gemeente Son en Breugel nieuwbouw van ruim 600 woningen mogelijk maken. De Raad van State achtte alle bezwaren hiertegen ongegrond, waardoor de ontwikkeling van de wijk Sonniuspark volgens plan doorgang kan vinden, inclusief de woningbouw en een leerplein ten Zuiden van de Bijenlaan.