Effie awards


Amsterdam, 11 januari 2010

AMSTERDAM - De Effie Awards, de prijs die zich in Nederland al ruim 25 jaar heeft bewezen als een van de belangrijkste en meest prestigieuze reclameprijzen, ondergaat een forse vernieuwingsslag. Dit werd bekend gemaakt tijdens de CMC nieuwjaarsreceptie op 11 januari 2010 in het CoolBrands House te Amsterdam.

Meer inzendingen, meer bekroningen voor effectief werk, dat is het vertrekpunt van de vernieuwingslag. Daarom wordt het inzenden eenvoudiger. De inzendcategorieën worden geactualiseerd en vooral aantrekkelijker voor een breder scala aan campagnes en doelstellingen. Er komt meer aandacht voor lange termijn resultaten. Het juryproces wordt transparanter en objectiever. Ook zal er in de toekomst meer aandacht komen voor het opbouwen en ontsluiten van kennis. Het uiteindelijke doel van de Effie is tenslotte dat we steeds beter in staat zijn effectieve campagnes te maken. Eind januari wordt de inhoudelijke vernieuwing publiek gemaakt.

Een van de wijzigingen betreft de verplaatsing van de uitreiking naar het najaar. Daarmee zal ook de inzendingtermijn worden verlengd. Marc Oosterhout, bestuur VEA: "Het blijkt in de praktijk voor veel bureaus en opdrachtgevers lastig om alle gegevens over het voorgaande jaar tijdig te verzamelen en te analyseren. Ook is er vaak te weinig tijd om de vereiste toestemming voor publicatie van concurrentiegevoelige cijfers te realiseren. Door de inzenders meer tijd te geven, achten wij de kans veel groter dat cases ook daadwerkelijk worden ingestuurd."

BVA-voorzitter Jan Driessen: "De Effie is zonder twijfel de belangrijkste prijs in de reclamewereld. Het is van groot belang het draagvlak voor deze prijs te verstevigen en te verbreden. Ook past beoordeling van alleen de "platte effectiviteit" van een campagne niet meer bij deze tijd. Daarom wordt het tijd dat we samen met de VEA de beoordelingscriteria verbreden, waardoor ook andere campagnes in aanmerking komen voor een Effie".

Houd de website www.effie.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Hier kan men zich eveneens aanmelden voor de Effie Nieuwsbrief.