Bezichtigingsexplosie toont goede voornemens huizenzoekers

12/01/2010 11:53

Makelaarsland B.V.

Huizenzoekers zijn het wachten meer dan beu

In de eerste 11 dagen van 2010 meet Makelaarsland een toename van het aantal bezichtigingsaanvragen met 50% ten opzichte van een jaar geleden. Vorig jaar werden er in de eerste 11 dagen 460 bezichtigingen aangevraagd, dit jaar bijna 700.

Toename bezichtigingen duidt op eerste voorteken herstel hele woningmarkt

Makelaarsland is actief in het hele land en meet overal de toename van het aantal bezichtigingen ongeacht de regio. "We kunnen er, als grootste makelaarskantoor van Nederland, van uitgaan dat de gemeten toename representatief is voor de hele woningmarkt", aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland. "De komende maanden zal moeten blijken of deze toename van het aantal bezichtigingen de voorbode is van een herstellende woningmarkt."

Toename consumentenvertrouwen

Vorig jaar liet Makelaarsland aan de hand van de Woningmarkt Klimaatmeter al zien dat het consumentenvertrouwen op de woningmarkt toeneemt. Op het dieptepunt van de markt namen huiseigenaren nauwelijks nog risico's en kocht slechts 1 op de 5 woningeigenaren eerst een andere woning voordat zij hun eigen woning te koop zette. Dit is inmiddels al toegenomen tot 1 op de 4. Steeds meer consumenten durven dus eerst weer een woning te kopen voordat zij hun eigen woning in de verkoop zetten.

"De woningmarkt lijkt met een definitieve opleving te zijn begonnen", aldus Stoop.





http://www.makelaarsland.nl/nieuws/nieuws-van-makelaarsland/