Cultuurfonds benoemt nieuwe leden in Raad van Toezicht

12/01/2010 12:10

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

Amsterdam, 12 januari 2010. De Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft Sigrid Hemels, Michel Jager en Willemijn Maas benoemd in de Raad van Toezicht per 1 januari 2010. Daarnaast zijn bij de vaste adviescommissies van het Cultuurfonds drie nieuwe voorzitters toegetreden: Robbert Dijkgraaf, Johan Koppenol en Volker Manuth.

De nieuwe leden in de Raad van Toezicht zijn:


- Mw. mr. dr. S.J.C. Hemels, universitair hoofddocent Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en senior professional support lawyer bij advocatenkantoor Allen & Overy


- Mr. M.J.E.M. Jager, oud-commissaris van de Koningin in Flevoland en oud-voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland


- Mw. W.J. Maas, algemeen directeur van de AVRO en vice-voorzitter van het bestuur van het Co-productiefonds Binnenlandse Omroep

De Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat per 1 januari 2010 uit:

Dr. A.H.G. Rinnooy Kan (voorzitter), drs. C.G.A.A. Brekelmans, mw. mr. dr. S.J.C. Hemels, mr. M.J.E.M. Jager, mr. J.Ch.L. Kuiper, mw. W.J. Maas, mw. drs. J.A.J. Stam en mw. mr. H. Troostwijk.

Voorzitters adviescommissies

De adviescommissies van het Cultuurfonds bestaan uit externe deskundigen op de werkterreinen van het fonds. Deze commissies adviseren de directie over de besteding van middelen aan culturele projecten. Per 1 januari 2010 heeft het Cultuurfonds drie nieuwe voorzitters van adviescommissies benoemd:


- Prof. dr. R.H. Dijkgraaf, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en president van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Voorzitter van de adviescommissie Beurzen.


- Prof. dr. J.M. Koppenol, hoogleraar Oudere Letterkunde en Historische Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Voorzitter van de adviescommissie Geschiedenis & Letteren.


- Prof. dr. V. Manuth, hoogleraar kunstgeschiedenis aan het Instituut voor Historische, Literaire en Culturele Studies van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voorzitter van de adviescommissie Beeldende kunst.

De voorzitters van alle adviescommissies zitten samen met de leden van de Raad van Toezicht in de Stichtingsraad van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen. Met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen is het Cultuurfonds een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft cultuur de kans.





http://www.cultuurfonds.nl