Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 januari 2010

Meerdere aanhoudingen in onderzoek mishandeling

Hengelo

Tot nu toe heeft een team van de politie Twente, dat zich bezig houdt met een ergerlijke mishandeling op 27 december jl., zes personen aangehouden.

Zondag 27 december omstreeks 01.20 uur werd gemeld dat twee personen aan de Beekstraat in Hengelo waren mishandeld. Bleek dat de twee, beiden 21 jaar en afkomstig uit Rijssen, waren geschopt en geslagen en zich onder doktersbehandeling moesten stellen. Wie verantwoordelijk voor deze mishandeling was geweest en wat zich voorafgaand hieraan had afgespeeld, was op dat moment nog onduidelijk.

De beide 21-jarigen hebben aangifte gedaan en een onderzoek werd gestart. Naar aanleiding hiervan werden de afgelopen periode tot nu toe zes personen in verband met mogelijk betrokkenheid bij deze mishandelingen aangehouden. Op 4 januari jl. werden een 20-jarige man uit Loenen en een 45-jarige inwoner van Vroomshoop en op 5 januari jl. twee 31-jarige mannen uit Hengelo aangehouden. Allevier zijn ondertussen bij justitie voorgeleid en door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld. Op zondag 10 januari volgde de 5e aanhouding, een 37-jarige Hengeloer. Ook hij zal een dezer dagen bij justitie worden voorgeleid.

Als laatste werd maandagmiddag 11 januari een 41-jarige Hengeloer aangehouden. Hij was op de hoogte van het feit dat de politie hem zocht en heeft zich gemeld. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Het onderzoek is nog in volle gang en op dit moment kunnen dan ook nog geen nadere mededelingen worden gedaan.

(2009066218)

Inbraak woning, politie zoekt getuigen

Holten

Op zaterdagavond 9 januari omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Oranjestraat in Holten. Via de achterkant van de woning hebben de daders zich toegang verschaft in de woning. Getuigen hebben kort voor de inbraak twee personen gezien die de woning mogelijk aan het observeren waren. De politie is op zoek naar getuigen die voor of direct na de inbraak in de omgeving van de Oranjestraat iets verdachts hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010002670)

Verdachte aangehouden na woninginbraak

Enschede

Een 32-jarige Enschedeer werd maandagmiddag 11 januari aangehouden nadat hij aan het eind van de maandagmorgen door bewoners van een woning aan de Schietbaanweg in Enschede op heterdaad was betrapt.

Nadat maandagmorgen de 11e januari rond 11.20 uur werd doorgegeven dat bewoners van een woning aan de Schietbaanweg in Enschede een inbreker hadden overlopen, werd een onderzoek ingesteld. Bleek dat de ruit van de achterdeur van de woning was ingegooid waarna de beide zoons des huizes naar beneden waren gelopen en de inbreker in de woonkamer aantroffen. Hierop ging deze laatste er hard rennend vandoor. Bleek dat hij een tweetal telefoons had meegenomen. Een onderzoek werd direct ingesteld en omstreeks 13.45 uur werd aan de Toekomststraat een man angetroffen die aan het opgegeven signalement voldeed. In zijn kleding werden twee telefoons aangetroffen, de telefoons die uit de woning aan de Schietbaanweg waren ontvreemd. Hierop ging de man er opnieuw hard rennend vandoor, maar na een achtervolging kon hij even later op de hoek Hengelosestraat - Toekomststraat worden aangehouden. Hij, een 32-jarige Enschedeër, is overgebracht naar het bureau waar hij later op de dag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (2010002994)

Buurtbewoner slaat jongen na sneeuwballengooien

Enschede

Een man uit Enschede is maandagmiddag aangehouden nadat hij een jongen had mishandeld die bij hem sneeuwballen tegen de woning had gegooid.

Maandagmiddag werd omstreeks 15.20 uur gemeld dat een naar later bleek 10-jarige jongen op de Drebbelstraat in Enschede door een bewoner was geslagen en geschopt. De jongen had samen met vriendjes sneeuwballen gegooid en een van de sneeuwballen was tegen de woning van een bewoner gekomen. Deze laatste, een 36-jarige man, kwam daarop naar buiten en sloeg de 10-jarige in zijn gezicht en schopte hem. Hierop ging de jongen naar huis en vertelde e.e.a. aan zijn vader. Die liep daarop naar de woning van de 36-jarige om e.e.a. uit te praten. Maar bij aankomst kon de vader nog maar net een kopstoot ontwijken. Hij is teruggegaan en belde de politie. Nadat de politiemensen het verhaal hadden aangehoord zijn ze naar de woning aan de Drebbelstraat gegaan en hebben daar de 36-jarige aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010003134)

Winkeldieven aangehouden met geprepareerde tas

Enschede

Maandagmiddag 11 januari zijn omstreeks 16.20 uur twee mannen aangehouden die spullen probeerden te stelen bij een winkel in de Klanderij in Enschede. Personeel van de winkel betrapt de twee en zag dat met een voor diefstal geprepareerde tas een aantal MP 3 spelers werden weggenomen. Hierop werden beide mannen, alle twee afkomstig uit Ter Apel en 21 en 29 jaar, overgedragen aan de politie die hen meenam naar het bureau. In hun fouillering werden nog meer goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010003162)

Hond in beslag genomen na verwaarlozing

Enschede

Op maandag 11 januari werd bij een woning aan de Vretberg in Enschede een hond in beslag genomen. De politie kreeg een melding dat op dit adres een hond ernstig verwaarloosd werd. Toen de politie een kijkje kwam nemen bleek dit ook het geval te zijn. De hond verbleef, ondanks de vorst buiten onder de veranda en lag tussen de ontlasting en urine. Na het verkrijgen van een machtiging tot inbeslagname van de hond, werd de hond meegenomen door de dierenambulance. De 51-jarige eigenaar van de hond werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010003158)

Twee graffiti kunstenaars aangehouden

Hengelo

Een 22-jarige en een 23-jarige man, beiden woonachtig in Hengelo, werden dinsdag 12 januari aangehouden omdat zij een treinstel met graffiti bespoten. Omstreeks 02.45 uur zagen surveillerende agenten de twee mannen op de Waarbeekweg in Hengelo. Toen de mannen de agenten zagen aankomen gingen ze er snel vandoor. De politie was sneller en kon de twee mannen aanhouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010003220)

Controle fietsverlichting

Twente

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

Op maandag 11 januari tussen 07.00 uur en 08.00 uur controleerde de politie fietsers op de Enterstraat in Rijssen op het gebruik van de juiste fietsverlichting. 19 fietsers hadden de fietsverlichting niet in orde en kregen een proces-verbaal. De bekeuringen bedragen E 35 voor personen vanaf 16 jaar en E 18 voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

Tussen 10.00 uur en 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Morsweg in Rijssen en op de Oranjestraat in Holten. Daarbij werden 5 processen-verbaal uitgeschreven voor te snel rijden. (2010003037)

Fietser gewond na aanrijding

Hengelo

Een 9-jarige jongen uit Hengelo raakte maandag 11 januari gewond na een aanrijding met een automobilist.

Maandagmiddag 11 januari omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de H. Leefsmastraat in Hengelo. Bleek dat een 46-jarige automobilist uit Hengelo op de H. Leefsmastraat reed, gaande in de richting van de Lizzie Ansinghstraat. Mogelijk merkte de automobilist de 9-jarige fietser niet op omdat hij naar links fietste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 9-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010003011)




Politie Twente