Nederland Fonds voor Podiumkunsten

Verhuizing per 1 februari

12-01-2010 Een nieuw jaar, een nieuw begin: het Fonds start vanaf 1 februari op een nieuwe locatie in Den Haag tegenover het Centraal Station. Wij kiezen voor deze plek omdat we beter bereikbaar willen zijn voor al onze podiumkunstenaars en -instellingen. Verhuizen van de Bankastraat naar de veel centraler gelegen locatie aan het Koningin Julianaplein -vlakbij Den Haag Centraal Station- betekent voor onze bezoekers die vooral van buiten Den Haag komen aanzienlijk minder reistijd.

Ons adres wordt per 1 februari: Koningin Julianaplein 2, 2595 AA Den Haag.
Ons postadres blijft hetzelfde: 85974, 2508 CR Den Haag.

Website

De verhuizing met bijbehorende adreswijziging is een goed moment om een aantal andere noodzakelijke veranderingen door te voeren. De website bijvoorbeeld, is een van onze belangrijkste visitekaartjes en is een centraal onderdeel in de communicatie van het Fonds. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, gaat per 1 februari de nieuwe site: www.fondspodiumkunsten.nl de lucht in. Onze huidige site werd als niet erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ervaren. Met deze reacties zijn wij aan de slag gegaan.Op de nieuwe site staat nu een helder schema en een gebruikersvriendelijke wizard waardoor gemakkelijk regelingen en verleende subsidies per discipline te vinden zijn.

Gefinancierde projecten staan nu met beeld en speeldata op de site uitgelicht. Nieuw zijn ook de digitaal downloadbare formulieren waarmee men met gemak een subsidieregeling kan aanvragen. Daarnaast is op de site informatie te vinden over de voorwaarden, criteria, procedures, aanvraagformulieren, persberichten, jaarverslagen, externe nieuwsbrieven en andere publicaties.

Het Fonds vermeldt bovendien haar eigen activiteiten op de site. De nieuwe website is ontwikkeld door Thonik in samenwerking met Maurits de Bruijn. Om inzicht te krijgen in de waardering voor deze website is het concept getest door usability expert Ben Vroom. Een viertal aanvragers hebben deelgenomen aan een interview waarin de klantvriendelijkheid en de vormgeving van de site werden onderzocht. De onderzoeksresultaten zijn gebruikt om de website te optimaliseren.

Logo

De verhuizing is ook een goed moment om ons logo aan te passen. Dat is nodig omdat de ervaring leert dat het huidige logo zich niet goed laat verkleinen zonder onbegrijpelijk te worden. Onpraktisch, aangezien alle door ons gesteunde initiatieven het logo in programmaboekjes of op soortgelijke informatiedragers gebruiken. Internationaal is de puur Nederlandse tekst van het logo ook niet bepaald verhelderend. Op voorstel van ontwerpbureau Lava en in aansluiting op de nieuwe website is gekozen voor een drastische versobering. Mogelijk dat we daarmee tegelijk afraken van de vele verschillende in omloop zijnde verbasteringen van onze officiele naam.

Het aangepaste logo is teruggebracht tot onze meest gebruikte roepnaam:

Fonds Podiumkunsten en in het Engels: Performing Arts Fund NL.