Gemeente Langedijk


* Rolcontainers opgehaald door de gemeente

Rolcontainers opgehaald door de gemeente

12-01-2010 -
Vanaf 1 februari haalt de gemeente iedere rolcontainer die te lang aan de weg blijft staan op. Bewoners kunnen deze dan weer ophalen bij de gemeentelijke werf. Belangrijkste reden hiervoor is overlast en vandalisme tegen te gaan.
Het komt regelmatig voor dat rolcontainers dagen buiten blijven staan. Dat levert irritatie op bij buurtbewoners maar ook overlast omdat ze in de weg staan en vandalisme aantrekken; ze worden gestolen of in brand gestoken. De rolcontainers mogen de avond voordat deze geleegd wordt langs de weg worden gezet en moet voor zonsondergang de volgende dag binnenstaan.

Begrip
Jaap van de Berg van de gemeente Langedijk: "We hebben er begrip voor dat sommige mensen als gevolg van onregelmatige diensten of overwerk hun container niet meteen binnen kunnen halen. Maar nu laten sommige mensen de rolcontainer wel heel lang buiten staan. Vooral oudere buurtgenoten die slecht ter been zijn, hebben daar last van. Bovendien roept het irritatie op bij de buren. We moeten er samen voor zorgen dat onze wijken prettige plekken zijn om te wonen. Daar hoort bij dat je rekening met elkaar houdt. Het op tijd binnenhalen van de rolcontainer is een van de manieren om dat te doen. Het is toch zonde als door zoiets kleins ruzies ontstaan tussen buren?"

Bruikleen
De rolcontainers zijn eigendom van de gemeente, de inwoners hebben ze slechts in bruikleen. De gemeente is verantwoordelijk voor de rolcontainers en heeft dan ook het recht om containers die te lang aan de weg staan op te halen. De containers die meegenomen worden door gemeente worden opgeslagen op de gemeentewerf. Daar kunnen ze opgehaald worden.