Gemeente Edam-Volendam

Maatschappelijk werk weer verzorgd door SMD Zaanstreek-Waterland

Sinds1 januari 2010 is de SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening) teruggekeerd als aanbieder van maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk in Edam-Volendam. Onze voormalige aanbieder Zorggroep Omring heeft aangegeven zich te willen richten op haar kerntaak en daar valt het maatschappelijk werk buiten.

Uitgangspunt is dat zowel in Edam als in Volendam gewerkt zal worden. In Edam is op dinsdagochtend een inloopspreekuur in het Wijksteunpunt in de Meerwijk Bibliotheek, Dijkgraaf Poschlaan 8 te Edam.

Vanaf 1 februari wordt er ook gewerkt vanuit een nader te bepalen locatie in Volendam.

Het Algemeen maatschappelijk werk van de SMD is dagelijks bereikbaar via de Bureaudienst in Purmerend van 9.00 uur tot 13.00 uur op tel.nr. 0299-439279.

Het maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk zal worden uitgevoerd door:

Mevr. Yapici Muruwet en Hr. Paul Warendorf.

Zij bieden mensen ondersteuning op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk gebied. Zo helpen zij mensen bij het voeren van de regie op hun dagelijks bestaan. Iedere inwoner van Edam-Volendam kan zonder verwijzing terecht bij het maatschappelijk werk en het sociaal raadsliedenwerk.

Het maatschappelijk werk opereert onafhankelijk wat wil zeggen dat wordt aangesloten bij de hulpvraag van de cliënt. Maatschappelijk werkers hebben een brede kennis van de sociale kaart. Bij doorverwijzing naar collega organisaties, wordt gekeken naar een aanbod dat passend is bij de vraag van de cliënt.

Wanneer er nadere informatie beschikbaar komt over de bereikbaarheid, werktijden en locatie wordt daarvan melding gemaakt op deze site.