Sandra van Heukelom-Verhage partner bij Pels Rijcken

12/01/2010 14:27

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

Den Haag, 12 januari 2010 - Mr. Sandra van Heukelom-Verhage (32) is per 1 januari 2010 als partner toegetreden tot advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Van Heukelom-Verhage is een breed georiënteerde bestuursrechtadvocaat met een accent op het subsidierecht. Sinds een jaar houdt ze zich ook bezig met het ambtenarenrecht. Binnen haar praktijk richt ze zich - naast het behandelen van politiek gevoelige zaken - met name op het samen met haar cliënten opzetten en verbeteren van juridische processen die betrekking hebben op het bestuursrecht en het ambtenarenrecht.

Met de toetreding van Van Heukelom-Verhage heeft Pels Rijcken in totaal 39 partners waaronder 9 vrouwen. In Nederland behoort Pels Rijcken tot de drie kantoren met het grootste aandeel vrouwelijke partners.

Van Heukelom-Verhage is sinds 2001 als advocaat verbonden aan Pels Rijcken, en maakt deel uit van de secties Algemeen bestuursrecht en Arbeids- en ambtenarenrecht. Zij is van oorsprong een allround bestuursrechtadvocaat en adviseert en procedeert bij de bestuursrechter én de civiele rechter. Haar specialisaties zijn het subsidierecht, het overheidsaansprakelijkheidsrecht, het bestuurs(proces)recht en het ambtenarenrecht.

Van Heukelom-Verhage is actief als bestuurslid van de VAR (Vereniging voor Bestuursrecht) en is één van de initiatiefnemers van de recent opgerichte Vereniging voor Ambtenaar en Recht. Verder doceert ze regelmatig binnen het postacademische onderwijs, voor de Orde van advocaten en commerciële onderwijsinstellingen. Binnen Pels Rijcken is ze lid van de stuurgroep huisvestiging die de verhuizing in het voorjaar van 2010 naar het woon- en werkcomplex New Babylon coördineert.

Juridische processen

Van Heukelom-Verhage over haar ambities en de uitbreiding van haar activiteiten naar het ambtenarenrecht: "Voor mij is het ambtenarenrecht een logisch vervolg op het bestuursrecht. Beide rechtsgebieden worden immers beheerst door dezelfde wet. Ook binnen het ambtenarenrecht wil ik me richten op het samen met cliënten inrichten en verbeteren van juridische processen. Verbetering van de processen zorgt dat cliënten beter in staat zijn de wet uit te voeren en na te leven. Een direct gevolg van heldere processen is bovendien dat er minder wordt geprocedeerd. Inmiddels heb ik bij onder meer provincies, ministeries en cultuurfondsen goede ervaringen opgedaan met deze aanpak. Daarnaast zal ik mij, net als in het bestuursrecht, bezig gaan houden met de behandeling van politiek gevoelige zaken."

Over Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn

De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zijn gespecialiseerd in het leveren van juridisch maatwerk. Met vakmanschap en intellectuele scherpte werken ze voor toonaangevende cliënten zoals de Staat, provincies, gemeenten, bestuursorganen, toezichthouders, publiekrechtelijke en ideële instellingen en ondernemingen. Vaak doen ze dat in de rechtszaal. De landsadvocaat is één van de in totaal 39 partners binnen het kantoor.

Pels Rijcken is gevestigd in Den Haag. In totaal zijn er 335 mensen werkzaam bij het kantoor. Meer informatie over het kantoor en de medewerkers is te vinden op www.pelsrijcken.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pelsrijcken.nl