Gemeente Hoorn

DVD Kinderen hebben eigen spelregels voor ouders

De gemeente Hoorn stelt nog voor maart 2010 circa 5.000 dvds beschikbaar die de Hoornse basisscholen aan ouders kunnen uitlenen. De dvd Kinderen hebben eigen spelregels brengt de onberekenbare verkeerswereld van kinderen in beeld. De dvd is bedoeld om de aandacht voor verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. De actie maakt deel uit van het overkoepelende plan Verkeersveiligheid rond basisscholen van de gemeente Hoorn.
De film duurt vijftien minuten en vertelt onder andere waarom kinderen minder zien dan volwassenen en hun hoofd tijdens het oversteken niet altijd opzij kunnen draaien. Kinderen zijn ook vlug afgeleid en impulsief. Daarom is het voor kinderen extra moeilijk om wat ze geleerd hebben direct toe te passen. De film gaat ook in op waarnemingsfouten bij volwassenen.

Deze film is écht een eye-opener, vertelt wethouder Cilia van Weel. Kinderen reageren door hun leeftijd vaak heel anders dan wij volwassenen denken. Door deze film begrijp je als volwassene pas echt beter hoe je in het verkeer op kinderen moet anticiperen en daardoor ongelukken kunt voorkomen. Ik raad iedereen aan om de film te bekijken!

Laatste wijziging van deze pagina: