Ministerie van Verkeer en Waterstaat


1
Datum 12 januari 2010 Uw kenmerk
- Onderwerp Kamervragen hoogteverschillen in tunnels


-

Geachte voorzitter,

In vervolg op mijn brief van 12 oktober jl. zend ik u hierbij mede namens mijn ambtgenoot van Justitie het antwoord op vraag 12 van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat (31700A-116), inzake hoogteverschillen bij tunnels in het hoofdwegennet.

12
Hoe vaak werd in 2008 een boete opgelegd voor het binnengaan van een tunnel met een te hoog voertuig in de genoemde 11 tunnels? In hoeveel gevallen betrof het een boete die werd opgelegd aan een buitenlandse chauffeur?

12
In 2008 zijn met betrekking tot deze tunnels in totaal ongeveer 450 zaken betreffende het binnengaan van een tunnel met een te hoog voertuig afgedaan. In de helft van de gevallen was sprake van een buitenlands kenteken.

Deze gegevens betreffen feitgecodeerde zaken met betrekking tot voertuigen die niet voldoen aan het gestelde in het Reglement Voertuigen. Een exact aantal is niet te geven aangezien de pleeglocatie zoals vermeld bij de instroomgegevens niet in alle gevallen met zekerheid is te koppelen aan één van de specifieke elf tunnels en niet valt uit te sluiten dat de politie in bepaalde gevallen proces- verbaal heeft opgemaakt ter zake van het veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 5 Wegenverkeerswet 1994).

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings
a
agina 1 van 1 P