Gemeente Grave

College laat zich informeren over woningmarkt in Grave

Het nieuwe jaar werd door het college meteen ingezet met een bedrijfsbezoek aan Woonmakelaars in de Rogstraat. Woonmakelaars is medio 2004 gestart door Marie-Claire Abbenhuis en Marja Kemper en inmiddels, tegen de stroom in, gegroeid naar 4 âvrouwenâ sterk.

Â

Het makelaarskantoor in Grave bracht het college op de hoogte van de ontwikkelingen in de woningmarkt zowel landelijk als in de gemeente Grave. Met name de economische malaise, die zijn weerslag kent op de woningmarkt, werd uitvoerig besproken. Ook de effecten daarvan in Grave. Opvallend daarbij is dat huiseigenaren realistisch in de markt staan en vaak nieuwe en creatieve wegen bewandelen om hun huis aan de man te brengen. Hierdoor worden nieuw aangeboden huizen beter verkocht.

Â

Verder kwam naar voren dat Grave vrij onbekend is buiten de regio en dat er meer aandacht moet komen voor de sterke kanten van Grave als woonplaats. De nieuwe ontwikkelingen in de gemeente, zoals de bouw van het nieuwe Maaszicht, het Hart van Grave en de nieuwbouw in de kerkdorpen zullen daar zeker een rol bij gaan spelen. Naast de woningmarkt werd er ook van gedachten gewisseld over de dienstverlening van de gemeente. Conclusie was dat een stuk gezamenlijke verantwoordelijkheid en goede communicatie bijdraagt aan verbetering van de dienstverlening naar elkaar toe.

Â

Informatie Mevr. V. Brands, beleidsmedewerker Economische Zaken (0486) 477 265.

Â