Luidspreker helpt mensen met oorsuizen (tinnitus)

12/01/2010 15:07

Kalkmann Audio B.V.

Luidsprekerfabrikant Kalkmann Audio BV uit Breda brengt een luidspreker op de markt die tinnitus (oorsuizen) bij luisteraars kan maskeren. Deze en andere luidsprekers van Kalkmann voor mensen met gehoorproblemen zijn vanaf dit jaar te koop bij Multi Care Systems. Dit is een leverancier van hulpmiddelen voor slechthorenden en doven.

Over tinnitus

Mensen die tinnitus hebben gaan vaak erg hieronder gebukt. Zij kunnen zich vaak niet meer concentreren en slapen slecht. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. De nieuwe luidspreker van Kalkmann Audio BV stelt deze mensen in staat om op de juiste frequentie een compenserend achtergrondgeluid te creëren. Dit is mogelijk in een huiselijke of werkomgeving en zelfs op reis. Hierdoor ervaren zij niet meer continu het hinderlijke oorsuizen. Zij kunnen zich beter concentreren en tot rust komen.

Over Kalkmann Audio BV

Kalkmann Audio BV ontwikkelde eerder al een gepatenteerde technologie die geluid op een natuurlijke, heldere en onvervormde manier weergeeft. Deze luidsprekers bleken bijzonder geschikt te zijn voor mensen met gehoorproblemen. Maar ook voor videoconferenties en in rumoerige openbare ruimtes. Klanten met tinnitus zeggen hiervan geen last meer te hebben als zij luisteren naar het geluid uit deze luidsprekers. Dit heeft het bedrijf ertoe gebracht een specifieke luidspreker te bouwen voor het maskeren van tinnitus.

Samenwerking met Multi Care Systems

De luidsprekers van Kalkmann Audio BV zijn te koop bij Multi Care Systems (MCS) in Hoofddorp. MCS levert een totaalpakket aan hulpmiddelen aan slechthorenden en doven. Daarbij is de installatie van hulpmiddelen, service en hulp op afstand inbegrepen. Door de luidsprekers te verkopen via MCS wil Kalkmann Audio BV zijn producten toegankelijker maken en de service verhogen voor klanten met gehoorproblemen. MCS verkoopt producten via de eigen webshop (www.multicaresystems.nl), zorgverzekeraars en audiciens. Prijsinformatie op www.kalkmannaudio.com