Audax Heereveen AKO opent 104e winkel op station Heereveen Dinsdag 12 Januari, 2010 Maandag 11 januari heeft de opening plaatsgevonden van de 104e AKO-winkel op NS-station Heereveen. Nadat er in december al twee nieuwe filialen waren geopend in Maastricht en Den Haag is de eerste opening van 2010 alweer een feit op het NS-station in Heereveen. In een ruim opgezette winkel van 120 m2 zijn alle nieuwe formule-uitgangspunten verwerkt en staat de groep lezen door een 13 meter lange tijdschriftenwand en een dominante boekenuitstraling centraal.

Onlangs opende AKO in december al twee nieuwe filialen in Maastricht en Den Haag. Het totaal aantal winkels komt met de opening van Heerenveen hiermee nu op 104. âIn Nederland zijn er nog een aantal stations die voldoende potentie hebben om een AKO-filiaal te openen. Heerenveen is hier een voorbeeld van maar bijvoorbeeld ook station Hoofddorp of Zaandamâ, aldus AKO-directeur Sjaak Mark. Het is de ambitie van AKO om binnen enkele jaren door te groeien naar 125 filialen.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. De AKO-winkels zijn gevestigd op toonaangevende A1-locaties in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op alle grotere NS-stations en op de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht- Aachen. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax.