Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 12-01-2010

Ex-vriendje (17) houdt ex-vriendinnetje vast tegen haar wil

TILBURG: De politie arresteerde maandagavond 11 januari 2010 een 17-jarige jongen uit Tilburg. Hij werd opgepakt op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendinnetje.

Het 16-jarige meisje meldde dat ze maandagmiddag tegen haar wil was vast gehouden op de kamer van de verdachte. Het stel had in oktober hun relatie beëindigd. Het meisje was terug gegaan om nog wat spullen op te halen. Ze werd daarbij onverwacht mishandeld en bedreigd door haar ex-vriendje. Ze kreeg schoppen en klappen te incasseren, waarbij de verdachte ook een mes toonde. Volgens het slachtoffer is ze van Ik ben van 15.30 uur tot 18.00 uur tegen haar wil in vastgehouden in de kamer van haar ex. De verdachte woont in een studentenhuis in de wijk Sint Anna.
Nadat het meisje aangifte had gedaan is de jongeman aangehouden bij zijn woonadres.
Daarbij is door de politie ook het vermoedelijke mes gesproken, waarover de aangeefster sprak. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Overval autohandelaar: geen geld buit gemaakt

TILBURG: Een handelaar in tweedehands auto's werd dinsdag onverwacht geconfronteerd met een gewapende overvaller. De dader kwam rond het middaguur binnen het bedrijf aan de IJsselstraat binnen en eiste geld. Hij bedreigde daarbij de twee aanwezige personen met een vuurwapen. De dader vertrok echter zonder een geldbedrag buit te maken. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie zocht met meerdere eenheden direct de omgeving af naar de overvaller. Via een SMS-Alert bericht vroeg de politie 6.000 alerte burgers om uit te kijken naar de dader.

De tekst van het SMS-Alert bericht luidde:
Tilburg-Noord. Overval met wapen. Blanke man, 1.85 zw.bivakmuts, zwarte trainingsbroek, zwarte jas met lichte kleur, mogelijk baardje, zw.pistool. Tips: 0900-8844

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of personen die menen de dader te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Politie vindt hennepkwekerij

TILBURG: In de Nassaustraat is (opnieuw) een hennepkwekerij
ontmanteld. Het was agenten opgevallen dat bij het bewuste huis geen sneeuw op het dak lag, terwijl dat bij de naastgelegen woningen wel het geval was. Omdat er al eerder een hennepkwekerij in de woning was aangetroffen, besloot de politie een infrarood meter te gebruiken. Uit metingen bleek dat de bovenverdieping opvallend veel hitte
uitstraalde.

In de woning bleken circa 200 hennepplanten te staan en bleek dat er gerommeld was met de elektriciteitaansluiting. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het
kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De politie arresteerde de twee aanwezige personen. Het ging de 20-jarige bewoner en een 20-jarige man uit Drunen. Zij worden verhoord vanwege overtreding van de Opiumwet en diefstal stroom.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-01-2010 13:59 | © Regio Midden en West Brabant |