Politie Haaglanden

persberichten 12 januari

Haaglanden, 12-01-2010

Foute pizzabezorger op foute scooter
Den Haag De politie ontdekte maandag 11 januari rond 13.50 uur op de Badhuisstraat dat een 22-jarige Haagse pizzabezorger zijn zaakjes niet goed op orde had. De agenten zagen hem zonder veilige helm rijden. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Uit onderzoek bleek dat hij nog twee bekeuringen (samen goed voor 150 euro) open had staan. Deze rekende de verdachte gelijk af. Verder bleek dat hij reed met een al eerder ingevorderd rijbewijs. Uiteraard kreeg hij hiervoor een proces-verbaal. Tot slot bleek ook nog dat de brommer niet verzekerd was. Hierop volgde zijn derde bekeuring.

Politie zoekt getuigen: overval op buurtsuper
Den Haag Twee nog onbekende mannen beroofden maandagavond 11 januari rond 20.00 uur een buurtsuper aan de Jan van Riebeekstraat. De mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden de medewerkers met een wapen. De eigenaar van de buurtsuper raakte tijdens de beroving gewond. Toen de verdachten het pand verlieten, zette de eigenaar van de buurtsuper samen met twee getuigen de achtervolging in, maar de overvallers konden ontkomen. Direct na de beroving startte de politie een uitgebreid onderzoek. Was u getuige van dit incident en hebt de politie u nog niet gesproken? Of hebt u andere informatie die de recherche helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Overbosch via: 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000.

Betrapt op diefstal uit containers
Den Haag Twee Hagenaars, 54 en 26 jaar oud, zijn maandag 11 januari aangehouden omdat zij verdacht werden goederen te hebben gestolen uit een container van een bedrijventerrein aan de Tomatenlaan. Een getuige belde de politie omdat hij een witte bestelbus gedurende langere tijd zag stilstaan bij het bedrijventerrein. Ook zag hij dat twee mensen zich verdacht gedroegen. De politie ging direct op onderzoek uit en bij het bedrijventerrein zagen de agenten alleen de bestelbus staan. Ook zagen ze dat het slot van een container verbroken was en dat de deur op een kier stond. Hierop besloot de politie om te posten. Na enige tijd kwam er een terreinwagen aanrijden die naar de bestelbus reed. Uit de auto kwamen twee mannen die verklaarden de bus uit de modder te willen wegslepen. Maar zij konden geen aannemelijke verklaring geven waarom zij op dat bedrijventerrein moesten zijn. Hierop moesten zij de bestelbus openen en in de laadruimte lag naast het inbrekerswerktuig ook de andere helft van het verbroken slot. De 26-jarige man bekende de inbraak en een diefstal uit een andere container eerder die dag.

Dronken achter het stuur tegen geparkeerde auto Wassenaar Een 40-jarige automobilist uit Den Haag reed maandag 11 januari om 23.50 uur op de Van Wassenaer Obdamlaan tegen een geparkeerde auto. In plaats van te stoppen en zijn gegevens achter te laten voor afhandeling van de schade, reed de Hagenaar echter door en stopte bij het Van Polanenpark. Getuigen zagen de aanrijding en belden de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende de man de bestuurder te zijn. Hij weigerde zijn legitimatie te laten zien. Toen de agenten vervolgens roken dat de man alcohol gedronken had en hem vroegen een blaastest af te leggen, weigerde hij opnieuw. Hierop werd de Hagenaar aangehouden. Dit wilde hij niet en de hij rende weg. De agenten konden hem na een korte achtervolging aanhouden. Op het politiebureau bleek de man al eerder met drank op achter het stuur te zijn betrapt. Hij zit nog vast voor verhoor.

Inbreker op heterdaad gepakt
Wassenaar Bewoners van een woning aan de Irisstraat belden maandag 11 januari om 20.40 uur 112, toen zij zagen dat er licht brandde in een woning aan de Tulpweg. Zij wisten dat deze bewoners in het buitenland verbleven en vertrouwden het dus niet. Agenten positioneerden zich rondom de woning en zagen dat er meerdere personen uit de woning vluchtten. Eén van verdachten werd korte tijd later aangehouden. De verdachte, een 19-jarige Hagenaar zit nog vast voor verhoor en de politie onderzoekt de zaak.

Rectificatie: Kinderen met luchtdrukgeweer beschoten Voorburg Een 77-jarige Voorburger ergerde zich op zaterdag 9 januari omstreeks 16.15 uur kennelijk zodanig aan de kinderen uit de buurt, dat hij een luchtdrukgeweer pakte en daarmee op die kinderen schoot. Dat was volgens een buurtbewoner althans de lezing van de kinderen en voor de politie aanleiding om een onderzoek in de woning van de Voorburger aan de Populierendreef in te stellen. De man overhandigde de politie twee luchtdrukgeweren maar ontkende daarmee geschoten te hebben. De politie heeft het incident in onderzoek.