Gemeente Borsele

Gemeente Borsele zet vaart achter plan Oostgaarde in âs-Gravenpolder

Aan de oostzijde van âs-Gravenpolder is de gemeente druk bezig met de nieuwe wijk Oostgaarde. Er zijn geen bezwaren tegen het bestemmingsplan ingediend. Dit betekent dat de gemeente Borsele vaart zet achter het realiseren van de nieuwe wijk, welke een oppervlakte heeft van ruim zeven hectare.

In de nieuwe wijk Oostgaarde is plaats voor ongeveer 95 woningen. Een gedeelte hiervan is bestemd voor vrije bouw. Inmiddels hebben vijftig mensen bij de gemeente aangegeven hierin interesse te hebben. Zij krijgen binnenkort meer informatie. Vooral voor de vrijstaande woningen is veel belangstelling. Ook zijn er plannen voor vier à vijf starterswoningen.

De gemeente verwacht begin maart te beginnen met het bouwrijp maken van het terrein. Dan wordt de riolering, de nutsvoorzieningen en vervolgens de wegen aangelegd. Verwacht wordt dat het terrein voor de bouwvakvakantie gereed is. Na de zomervakantie kan daarom begonnen worden met de bouw van de eerste woningen.

De toekomstige bewoners van Oostgaarde kunnen gebruik maken van de subsidieregeling âZonnig wonen in Oostgaardeâ. Wanneer zij zonnepanelen plaatsen op de woning, kunnen zij van de gemeente een subsidie ontvangen van maximaal ⬠2800,-. Maken zij ook nog gebruik van de rijkssubsidie, dan is de investering in ongeveer vier jaar terug te verdienen.