Gemeente Schouwen-Duiveland


100 jaar

Mevrouw Bosman-Meinster uit Zierikzee 100 jaar

Publicatiedatum: 12 januari 2010

PERSBERICHT

Datum

8 januari 2010

Informatie

N. Dorst, telefoon (0111) 452 168

Dinsdag 12 januari werd mevrouw T. Bosman-Meinster uit Zierikzee 100 jaar oud. Burgemeester Rabelink feliciteerde haar dezelfde dag.

Afbeelding 1

Mevrouw T. Bosman Meinster werd op 12 januari 1910 geboren in Oud-Beijerland. Zij groeide op bij de tuinderij van haar ouders en weet daar nog veel over te vertellen. Ook herinnert zij zich nog dat de Spaanse griep heerste en dat bij haar in de buurt kinderen daaraan zijn overleden.

Als jonge vrouw volgde zij de opleiding tot verpleegster in Rotterdam. Zij werkte daar in het Bethesda ziekenhuis. Later werd ze kraamverpleegster. Tijdens de oorlogsjaren verbleef zij in Rotterdam en heeft het bombardement van heel dichtbij meegemaakt.

In 1952 trad zij in het huwelijk en volgt haar man naar Groningen waar zij zich gaat inzetten voor zieken en kraamvrouwen. Na een aantal jaren keerden zij terug naar de Hoekse Waard. Als haar man gepensioneerd is gaat het echtpaar reizen door Nederland en Europa. En dichter bij huis: veel fietsen.

Later verhuizen zij naar Tholen en in 1984 overlijdt de heer Bosman. Mevrouw Bosman blijft dan nog alleen wonen tot zij op 92-jarige leeftijd niet meer voor haar huis en tuin kan zorgen en verhuist naar een aanleunwoning in Haamstede. Ook daar zorgt zij nog voor haar eigen prakje en loopt bijna dagelijks naar het dorp. Tot december 2007. Dan gaat haar gezondheid achteruit en verhuist ze naar Verpleeghuis De Wieken. Als lopen een probleem wordt krijgt zij een rolstoel met aandrijving en geniet intens ze van alle ritjes die met haar gemaakt worden.

Mevrouw Bosman komt uit een zeer sterk geslacht: haar vader werd bijna 95 jaar, zij heeft nog drie zussen van 91 jaar 89 en 87 jaar.