Gemeente Kampen


* Kantorenbouw Europa Allee moet kunstgrasvelden gaan financieren

Kantorenbouw Europa Allee moet kunstgrasvelden gaan financieren

12-01-2010
In de Sport- en Beweegnota gemeente Kampen, die de gemeenteraad in november 2008 heeft vastgesteld, staat dat er zeven kunstgrasvelden in Kampen worden gerealiseerd. Binnen de begroting van de gemeente is hier echter geen ruimte voor. De voorgenomen ontwikkeling van kantorenbouw aan de Europa Allee op een deel van het sportpark De Venen kan de opbrengsten opleveren die we nodig hebben om toch één of meer kunstgrasvelden te realiseren.
Het college stelt daarom aan de gemeenteraad voor om in te stemmen met een herziening van het bestemmingsplan om de bouw van kantoren aan de Europa Allee mogelijk te maken.
Wethouder Pieter Treep is tevreden dat er nu toch een mogelijkheid is gevonden om kunstgrasvelden te gaan realiseren: "Op deze manier kunnen we aan de verwachtingen van de sportverenigingen voldoen. Bovendien zal het gebruik van de sportvoorzieningen geïntensiveerd worden door het aanleggen van kunstgras".

Van de opbrengst van de verkoop van gronden door deze planontwikkeling moet de herinrichting van het sportpark De Maten/De Venen worden gefinancierd, maar ook de kosten van bouwrijpmaken van de kantoorontwikkeling, de realisatie van de parkeervoorzieningen en aanpassing van de ontsluiting vanaf de Europa Allee. Wat dan overblijft is beschikbaar voor de realisatie van één of meer kunstgrasvelden. Hoeveel dat is, zal nader moeten worden uitgewerkt.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |