Belgische Federale Overheid


* Bijsluiters van geneesmiddelen nu beschikbaar op internet

Bijsluiters van geneesmiddelen nu beschikbaar op internet

Datum: 12 januari 2010

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) zet voortaan op haar website de 'samenvattingen van de kenmerken van het product' (SKP) en de bijsluiters van alle geneesmiddelen die in België vergund en gecommercialiseerd zijn. Het gaat zowel om geneesmiddelen voor mensen als voor dieren.

De samenvattingen van de kenmerken van het product (SKP), die voornamelijk voor de gezondheidszorgbeoefenaars zijn bestemd, en de bijsluiters voor het publiek vormen de basisinformatie en -referentie voor het geschikt en veilig voorschrijven, afleveren en gebruik van geneesmiddelen.

Het is dan ook essentieel dat deze documenten gemakkelijk beschikbaar zijn, in hun volledige en bijgewerkte versie, voor iedereen die ze nodig hebben (gezondheidszorgbeoefenaars en patiënten). Daarom publiceert het FAGG deze documenten nu vrij toegankelijk op haar website via de rubriek 'Samenvattingen van de Kenmerken van het Product en Bijsluiters'. Het FAGG komt hiermee tegemoet aan een wettelijke verplichting.

Meer informatie vindt u op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.