Diergaarde Blijdorp


---

Primeur voor Diergaarde Blijdorp:
live-webcambeelden 'kraamkamer' ijsberin Tania
12-01-2010
IJsberin Tania is sinds dit najaar in winterrust in haar kraamhol. Niemand mag haar storen in haar aardedonkere grot. Via de website van Diergaarde Blijdorp (www.diergaardeblijdorp.nl/cams) kan iedereen nu meekijken in het kraamhol van Tania en mogelijk zelfs live de bevalling meemaken via een unieke methode. Voor zover bekend is Diergaarde Blijdorp de eerste ter wereld die live een (mogelijke) bevalling van een ijsbeer uitzendt via een zogenaamde 'widget' (een soort 'mini-website) en deelt met haar fans.

De webcams kunnen op HD-kwaliteit (haarscherp) bekeken worden. Via speciale infrarood-webcams kan iedereen in het donkere kraamhol meekijken zonder Tania te storen. Daarnaast kun je direct het laatste nieuws lezen van de Diergaarde en je meteen aanmelden in de widget voor de laatste Blijdorp-nieuwtjes via sms of mail.

De Diergaarde Blijdorp-webcamwidget ontwikkelt zich steeds verder. Nu al kun je het delen met je vrienden door de link door te sturen, maar later kun je de hele widget ook doorplaatsen op je eigen hyves, facebook, blog, igoogle etc. In de loop van de tijd komen er steeds meer webcams bij en kan iedereen ook thuis even naar zijn favoriete dier kijken. Tot nog toe was het alleen mogelijk om in de IJsgrot van Diergaarde Blijdorp de webcambeelden te bekijken op een groot scherm en nu dus ook via Internet.

Het blijft nog steeds spannend: is Tania zwanger of niet? Voorlopig slaapt ze veel. Dat is een goed teken. Maar de tijd schrijdt voort en het wordt nu wel iedere dag spannender of het wel of niet gaat lukken. De kraamkamer ligt verscholen achterin het verblijf, ver van geluid en onrust. De geringste verstoring van haar rust kan gevolgen hebben voor haar mogelijke zwangerschap.

In maart 2009 hadden ijsbeer Eric & Tania voor het eerst lijfelijk contact. En dat loog er niet om! Op Blijdorps youtubekanaal (http://nl.youtube.com/diergaardeblijdorp) is de film te zien van hun eerste ontmoeting. In Diergaarde Blijdorp zijn in het verleden al heel wat ijsbeertjes geboren zoals Tania zelf in 1990.