Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar overval drogist

Druten, 12-01-2010 o Maandagavond kwam kort voor sluitingstijd, tegen 20.00 uur, een overvaller drogisterij Het Kruidvat binnen aan de Hogestraat. De man bedreigde met een steekwapen het aanwezige personeel en eiste geld. Toen nog een andere medewerker de winkel binnenkwam, koos de overvaller eieren voor zijn geld en ging er te voet vandoor richting de Markt. Meteen werd de politie gewaarschuwd die met een onderzoek begon.

Zo snel mogelijk na de overval heeft de politie een SMS-Alert verstuurd met een eerste signalement. Inmiddels is een uitgebreider signalement bekend, deze luidt als volgt:

- een man, blank of lichtgetint
- ongeveer 1.90 meter lang
- leeftijd rond 30 - 40 jaar
- tenger postuur
- spitse neus
- de man droeg een donkere jas tot net boven de knie - daaronder droeg hij donkere kleding met een capuchon - en witte schoenen
- de man sprak gebrekkig Nederlands

Er kwam al snel vanuit omwonenden een tip op het verstuurde SMS-bericht. Daarop heeft de politie een surveillance-eenheid gevraagd actie te ondernemen, er is uitgebreid in de omgeving rondgekeken. Dit heeft helaas niet tot resultaat geleid. Zowel rechercheurs als de technische recherche kwam ter plaatse voor onderzoek. Ook is er buurtonderzoek gedaan, wat nog wordt voortgezet. Namens de winkel is aangifte gedaan. De overvaller heeft geen buit gemaakt. Nader onderzoek is ingesteld.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die iets van de overval hebben gezien of die de dader hebben zien vluchten. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de verdachte vanuit de winkel linksaf is geslagen de Hogestraat op, om vervolgens via een smal voetpad dat rechts naast Kledingwinkel Willems mode ligt, richting de parkeerplaats van de aldaar gelegen Plus supermarkt te lopen.De parkeerplaats van de deze Supermarkt (Plus-supermarkt) is gelegen aan de Raadhuisstraat Druten.
Mensen die informatie hebben kunnen bellen met de politie van team Beuningen-Maas en Waal op telefoonnummer 0900 - 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 - 7000.

(08)

Laatst gewijzigd 12-01-2010 16:30 | © Regio Gelderland-Zuid |