Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-01-2010

Man (19) maakt amok in Gilze

GILZE: Op maandagavond 11 januari 2009 maakte een dronken man amok in Gilze. Hij werd door de politie omstreeks 19.00 uur gearresteerd. De verdachte had in de Lange Wagenstraat op het raam van een woning staan kloppen. Toen daarop een 22-jarige vrouw naar buiten keek, had de man zijn broek laten zaken. Hij stond vervolgens te masturberen in het gemeenteplantsoen aan de zijkant van de woning. Even later gooide dezelfde man flessen over straat en had bekraste hij de motorkap van een geparkeerde auto in de Nieuwstraat. De man was duidelijk onder invloed van alcohol en werd door de gewaarschuwde agenten
gearresteerd. Tijdens het verhoor ontkende de man alle strafbare feiten. Er zijn echter diversen getuigen van de gebeurtenissen. De arrestant betrof een 19-jarige man, woonachtig in Gilze. Hij is dinsdag na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Brandje in bedrijfspand

RIJEN: Politie en brandweer rukten maandagmiddag 11 januari uit naar een verzinkerij aan de Haansbergseweg in Rijen. Ter plaatse was rond 15.45 uur de afzuiginstallatie in brand gevlogen. Op dat moment waren er ca. 4 a 5 mensen in de loods aanwezig. Zij raakten niet gewond. De brandweer van Gilze en Rijen had het vuur snel onder controle.

Auto in de sloot: automobilist gewond

's-GRAVENMOER: De politie behandelde dinsdagmorgen 12 januari om 07.00 uur een verkeersongeval op de Wielstraat in 's-Gravenmoer. Daar was bij een eenzijdig ongeval een personenauto van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. De 39-jarige bestuurder klaagde over pijn zijn rug. Om die reden kwam ook de brandweer ter plaatse om de helpen bij de gecontroleerde bevrijding van het slachtoffer uit de auto. De politie sloot gedurende de afwikkeling van het ongeval de Wielstraat in beide richtingen af, zodat de hulpverleners veilig hun werk konden doen. De 39-jarige man uit 's-Gravenmoer is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakte proces-verbaal op en zorgde ervoor dat een takelbedrijf de auto uit de sloot takelde.

VVN en politie letten op haal- en brenggedrag ouders

KAATSHEUVEL: Samen met Veilig Verkeer Nederland controleerde de politie het haal- en brenggedrag bij basisscholen in Kaatsheuvel. Op dinsdagmorgen 12 januari vond de actie plaats op het verbod tot stilstaan verbod in de Burgemeester Verheijenlaan in Kaatsheuvel. Diverse ouders werden aangesproken over het veilig vervoeren en het veilig afzetten van hun schoolgaande kinderen. Een overtreder ging op de bon vanwege het parkeren op het trottoir.
Gezien de overlast en onveiligheid die er wordt gecreëerd wil Veilig Verkeer Nederland, afdeling Loon op Zand, actie ondernemen. De komende dagen vinden opnieuw soortgelijke acties plaats in de buurt van scholen in Kaatsheuvel.

Val op, daar kun je mee thuis komen

OOSTERHOUT: Agenten van de Oosterhoutse politie controleerden
dinsdagmorgen 12 januari op fietsverlichting. Juist in de
wintermaanden is het van levensbelang dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer. De politie stond tussen 07.00 en 08.30 uur op de Vijf Eikenweg en op de Slotlaan. Zevenentwintig overtreders kregen en bekeuring omdat zij hun licht niet aanhadden. Het rijden zonder brandend voor- en/of achterlicht kost een fietser 35,- Voor ditzelfde bedrag had de overtreder zijn verlichting kunnen repareren of losse lampjes kunnen aanschaffen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-01-2010 15:59 | © Regio Midden en West Brabant |