Politiebond ACP

12 januari 2010

RHC: `Wijkagenten te weinig in wijk'

Wijkagenten brengen te weinig tijd door in hun eigen wijk. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek van de Raad van Hoofdcommissarissen. Een nieuw voorbeeld van een bekend feit. De werkdruk binnen de politiesector is te hoog. Een onderwerp waar de ACP al vaker aandacht voor heeft gevraagd.
CDA-kamerlid Coskun Çörüz gaat aan minister Ter Horst vragen stellen over de resultaten van het onderzoek.

CDA-kamerlid Coskun Çörüz gaat aan minister Ter Horst vragen stellen over de resultaten van het onderzoek.

Driekwart van de korpsen zet volgens het onderzoek de wijkagenten ook in voor regulier politiewerk, zoals noodhulp. Rryan Rookhuijzen, lid van de Raad van Hoofdcommissarissen, geeft in zijn toelichting in de media aan dat wijkagenten uit hun eigen wijk gehaald worden om de werkdruk bij andere collega's op te vangen. "Er komt zoveel werk op eenheden af, dat al heel vlug de inzet van de wijkagent vereist is om bij te dragen aan het werk dat er ligt in de breedte."

Kamervragen

CDA-kamerlid Coskun Çörüz gaat aan minister Ter Horst vragen stellen over de resultaten van het onderzoek. Het Kamerlid wil weten hoe het kan dat veel wijkagenten niet het werk doen waarvoor ze zijn aangesteld. Çörüz legt ook een verband met het bedrag van ruim 27 miljoen euro dat het kabinet in 2007 beschikbaar heeft gesteld voor extra wijkagenten om hun eigen werk naar behoren te kunnen doen.

Antwoorden

De ACP is benieuwd naar de antwoorden van de minister. Daarnaast vraagt de ACP zich af hoe breed het onderwerp speelt. Via de poll op de website vragen wij je daarom antwoord te geven op de volgende vraag: "Vind jij dat je werk doet waarvoor je bent aangenomen of word jij ook vaak ingezet voor andere werkzaamheden?" Het invullen van de poll kan op de homepage.

---