Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Probeer uw stoep begaanbaar te houden

Sneeuwvrij maken niet verplicht, wel gewenst

De vorst brengt niet alleen ijs- en sneeuwpret maar ook botbreuken en ander lichamelijk ongemak, door de spekgladde stoepen en wegen. Vroeger moest je zelf ervoor zorgen dat je stoep sneeuw- en ijsvrij was. Dat is niet meer het geval. Toch hoopt de deelgemeente dat u uw steentje kunt bijdragen om ervoor te zorgen dat iedereen, ook de oudere en gehandicapte medemens, veilig over straat kan.

De gemeente zelf heeft een inspanningsverplichting, geen garantieverplichting als het om strooien gaat. Bij gladheid zorgen ruim 70 strooiwagens van de Roteb ervoor dat de belangrijkste wegen en doorgaande fietspaden zo snel mogelijk begaanbaar zijn. Wanneer deze zijn gestrooid, volgen de overige wegen en voetpaden. Publieke voorzieningen, zoals bejaardentehuizen, winkelcentra en dergelijke, blijven toegankelijk door het handmatig strooien van zout door Roteb.

Let er bij het schoonmaken op dat u niet alleen sneeuw wegschept, maar dat u ook de onderste laag sneeuw verwijdert door te vegen en/of te strooien. Een dunne laag sneeuw verandert namelijk al snel in ijs en is waarschijnlijk nog gevaarlijker dan een dikkere sneeuwlaag.