Politie Hollands Midden

Gouda, Moordrecht - Hennepkwekerijen ontmanteld

Gouda, Moordecht, 12-01-2010 o Het district Gouwe IJssel van Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 12 januari in haar regio drie hennepkwekerijen ontmanteld.

Aan de Haastenburg in Gouda werd een hennepkwekerij met 45 planten ontdekt. De bewoner van het pand was niet aanwezig. Elders in Gouda, in de Naaierstraat werden circa 750 planten aangetroffen, die klaar waren om geoogst te worden. De bewoner van het pand is aangehouden. In Moordrecht werd aan de Ambachtweg een hennepkwekerij met ongeveer 300 planten opgerold. De stroom die voor de hennepkwekerij werd gebruikt, was gestolen. De politie heeft twee verdachten van 20 en 23 uit Moordrecht aangehouden.

De politie heeft alle planten in beslag genomen en deze zullen vernietigd worden.

Tip de politie bij vermoeden hennepkwekerij De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.