Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Rouvoet garandeer kwaliteit Jeugdzorg in grote steden - Kamervragen
dinsdag 12 januari 2010

De Partij van de Vrijheid wil dat minister Rouvoet van Jeugd en Gezin de garantie geeft dat de kwaliteit van de Jeugdzorg in de drie grote steden (Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gewaarborgd blijft.

PVV-Kamerlid Den Haag De Mos:"Nu het erop lijkt dat Jeugdzorg in de drie grote steden naast extra geld zal grijpen, waardoor tal van ontslagen zullen vallen, waardoor hulpprogramma's worden wegbezuinigd en waardoor de wachtlijsten weer zullen oplopen, is het tijd dat minister Rouvoet de garantie geeft dat de kwaliteit van de Jeugdzorg gewaarborgd blijft."

Vragen van het lid de Mos (PVV) aan de Minister van Jeugd en Gezin over het bericht dat Jeugdzorg in de grote steden naast extra geld grijpt.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Jeugdzorg grote steden grijpt naast extra geld"?(*)


2.)
Bent u met ons van mening dat de jeugdzorg in de drie grote steden (Amsterdam, Den Haag en Rotterdam) niet de dupe mag worden van het feit dat ze onder een stadsregio vallen? Zo ja, wat gaat u doen omdat te voorkomen?


3.)
Deelt u onze mening dat de gemeenten zelf het ontstane tekort, zonder bezuinigingen niet op kunnen vullen? Zo ja, hoe gaat u dat ondervangen?


4.)
Verwacht u met ons dat hierdoor de wachtlijsten binnen zeer korte tijd weer op zullen lopen op plaatsen waar de problemen al het grootst zijn, namelijk de drie grote steden, met alle gevolgen van dien? Zo neen, wat denkt u dan wat het missen van extra geld voor Jeugdzorginstanties in de drie grote steden zal betekenen?


5.)
Welke acties gaat u ondernemen om ervoor te zorgen dat er geen ontslagen zullen vallen, dat hulpprogramma's niet worden wegbezuinigd en dat de wachtlijsten niet verder op zullen lopen?

(*) Binnenlands Bestuur, "Jeugdzorg grote steden grijpt naast extra geld", 10 januari 2010