Gemeente Hoorn

Verpachting kermis levert 66.000 euro meer op

Bracht de verpachting van de Hoornse kermis in 2009 nog 441.000 euro op, de kermis van 2010 is goed van 507.000 euro. Daarmee is in de ogen van wethouder C. van Weel-Niesten nogmaals het bewijs geleverd dat de Hoornse kermis niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de exploitanten opvalt door kwaliteit, variatie en vernieuwingen. De uitbouw van het randprogramma met theater en muziek en de in heel West-Friesland huis-aan-huis verspreide kermiskrant spelen hierin een belangrijke rol.
De Hoornse kermis behoort al jaren tot de top van Nederland. In 1999 is de Hoornse kermis zelfs uitgeroepen tot de beste van Nederland. Zon 550.000 mensen uit Hoorn en andere delen van West-Friesland genieten 10 dagen lang van deze 563-jarige traditie, met als hoogtepunten een spectaculaire opening, het vuurwerk en lappendag.

De kermis krijgt in 2010 weer een flink aantal nieuwe attracties. Daaronder zijn de Grand Carrousel (een grote paardendraaimolen met meerdere etages), de Experience (buitelen en draaien), de Disco Star (supersnel rondjes draaien), een familieachtbaan, de Show Time (superhoge schommel waarin je over de kop gaat) en Herrie in de keuken (bordjes kapot gooien om al je frustraties kwijt te raken).

Burgemeester en Wethouders hebben recentelijk hun visie op de kermis vastgelegd. Eén ding is duidelijk: de kermis moet in de binnenstad blijven en qua omvang minimaal gelijk. De gemeente Hoorn draagt de kermis een warm hart toe en wil de komende jaren een aantrekkelijke kermis waarborgen voor alle doelgroepen. De combinatie van de kermis en de historische binnenstad zorgt voor een bijzondere sfeer, maar vraagt ook om aandacht voor de belangen van de mensen die in de binnenstad wonen of werken en uitgebreide maatregelen op het gebied van veiligheid en verkeer. Het college wil het huidige beleid op al deze punten voortzetten om deze kwaliteit te kunnen garanderen. Laatste wijziging van deze pagina: