Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


-

Datum 12 januari 2010
Betreft Uitstel reactie adviezen Archiefwet en opstellen archiefvisie

In het AO Bibliotheken van 26 maart 2009 heb ik u toegezegd in de loop van 2009 een reactie op de adviezen in 2008 van de Raad voor Cultuur (RvC) en de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) over de Archiefwet aan de Kamer toe te zenden. Dit betrof een brede reactie waarin ook de bewindspersoon van BZK wordt betrokken. Ook is toegezegd om de suggestie van de heer Ten Broeke mee te nemen om in deze reactie het onderwerp bedrijfsarchieven op te nemen.

In juni 2009 heb ik een verzoek aan de Raad voor Cultuur gericht om een advies uit te brengen dat nader ingaat op de infrastructuur van de archiefsector vanuit collectieperspectief, waarbij ook de particuliere sector, waaronder bedrijfsarchieven, in beeld wordt gebracht.

Dit gevraagde advies zal naar verwachting begin 2010 door de Raad worden uitgebracht. Mijn reactie op dit advies zal onderdeel worden van de gevraagde brede brief in de vorm van een visie op beleid en bestel van de archieven. Deze visie is tevens aanvulling en vervolg op de brief dd. 7 juli 2009 over modernisering informatiehuishouding rijk, die ik u schreef samen met mijn ambtgenoot van BZK.

Bij het proces van totstandkoming van de brief wil ik de stakeholders in het veld nader betrekken. Ik verwacht u de brief met brede reactie en visie omstreeks zomer 2010 te kunnen toezenden.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

dr. Ronald H.A. Plasterk

a
na 1 van 1 Pagi