Gemeente Eemnes

Datum: 05 jan 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 januari 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Inhuur procesmanager `Geluidwerende Voorziening Zuidpolder':
Voor de inhuur van een procesmanager die de voorbereidingen voor een geluidwerende voorziening oppakt, is in oktober een viertal offertes aangevraagd. Met twee procesmanagers is op 2 december een kennismakingsgesprek gevoerd. Op basis van de offertes en de gesprekken valt de keuze op Lier Consultancy.
Besluit Het College besluit akkoord te gaan met het inhuren van Lier Consultancy BV op basis van de offerte d.d. 28 oktober 2009 (bijgevoegd).

Onderwerp - Drakenburgergracht Baarn
Naar aanleiding van de ontwikkelingen aldaar en mogelijke consequenties voor de Oud-Eemnesserweg is in overleg met de fractievoorzitters een brief aan Gedeputeerde Staten van Utrecht en in afschrift aan college en raad van Baarn opgesteld. Besluit Het college besluit de aangepaste brief te versturen.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Hondenuitlaatterrein
Besluit Aangehouden. De portefeuillehouder nodigt de heer Hendriks op korte termijn (vóór de commissie GROW) uit voor een nader gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Onderwerp -Gunning van de opdracht aan Planning Verband Groningen BV (PVG) ten behoeve van het jaarlijks contractueel opstellen van de leerlingen-prognoses en ruimtebehoefteberekening voor het basis-onderwijs Eemnes:
Planning Verband Groningen heeft voor het schooljaar 2008-2009 de prognoses voor de BEL-gemeenten opgesteld. PVG heeft tevens de opdracht van de gemeente Huizen gekregen om de leerlingen-prognoses op te stellen. Omdat de BEL gemeenten in nauwe verbinding staan met de gemeente Huizen kan er met deze informatie een beter beeld verkregen worden van het totale voedingsgebied.
Besluit - Het college besluit akkoord te gaan met de gunning van de opdracht aan Planning Verband Groningen BV ten behoeve van het tweejaarlijks contractueel opstellen van de leerlingenprognoses en ruimtebehoefteberekening voor het basisonderwijs Eemnes. De kosten zullen per twee jaar EUR 810.- bedragen (exclusief BTW) en zijn ondergebracht onder kostenplaats 64200014 kostensoort 634399..

Onderwerp -Openbare basisschool Hink Stap Sprong: Het schoolbestuur van de Hink Stap Sprong heeft het verzoek ingediend om de school te sluiten.
Besluit - Het college besluit de raad voor te stellen in te stemmen met het opheffen van de openbare basisschool de Hink Stap Sprong per 1 augustus 2010.

Onderwerp - Noodlokaal Hink Stap Sprong
Het verzoek is gedaan het noodlokaal nog niet af te breken, maar tot 1 augustus beschikbaar te houden als opslag voor overtollig schoolmateriaal.
Besluit - Het college besluit conform het verzoek.