TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-12-2009

Televisie
TROS REGELRECHT
Uitzending vanaf dinsdag 12 januari
Nederland 1 - 21.05 uur

JOOST EERDMANS 'HARDE ONDERHANDELAAR' IN TROS REGELRECHT

Joost Eerdmans is vanaf dinsdag 12 januari te zien in het nieuwe programma TROS REGELRECHT. Eerdmans is bekend als oud-LPF-kamerlid en radiopresentator bij BNR. Hij werkt momenteel als wethouder (Leefbaar Capelle) in Capelle aan den IJssel.

In dit nieuwe programma gaat een team van deskundigen kijkers actief helpen om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken. Elke deskundige heeft een eigen discipline en zet haar/zijn kennis en kunde in om tot een oplossing te komen. Eerdmans heeft het stempel 'harde onderhandelaar' gekregen en zal voor het nodige 'vuurwerk' zorgen in TROS REGELRECHT.

TROS REGELRECHT is een programma over sociaal maatschappelijke problemen, met name overlast en wangedrag in 'de buurt' zijn speerpunten in het programma. Iedereen die in zijn leven wordt geconfronteerd met zo'n situatie waar niets aan wordt gedaan, kan de hulp inroepen van TROS REGELRECHT. Het programma ligt in de lijn van andere informatieve TROS-programma's als Radar, Vermist en Opgelicht?! waarin de burger centraal staat.

Al eerder werd bekendgemaakt dat Ivo Opstelten de rol van voorzitter vervult die het team van deskundigen aanstuurt. Naast Joost Eerdmans bestaat dit team uit Mildred Roethof, Clarice Stenger en Bernard Tomlow.

Joost Eerdmans
Joost Eerdmans is sinds 2 maart 2009 wethouder in Capelle aan den IJssel namens Leefbaar Capelle. Hij studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde in 1995 zijn doctoraalexamen. Op 31 augustus 2009 kondigde Eerdmans de oprichting van Het Burgercomité tegen Onrecht aan. Dit is een platform dat zich richt op het behartigen van de belangen van slachtoffers en nabestaanden van ernstig geweld naar de politiek, de overheid en de media.

Mildred Roethof
Mildred Roethof is deskundige in de jeugdcultuur. Ze is eigengereid, confronterend en gaat taboes niet uit de weg. De cultuur van jongeren staat centraal in verschillende van de documentaires die zij maakte. In het veelbesproken 'Sex Sells' over de seksuele moraal van jongeren in de Bijlmer, Amsterdam-Zuid en Twente. In 'Ronnie... de straat is van mij' volgt Mildred de leider van Rotterdamse hangjongens in de achterstandswijk Hillesluis. In 'Rauw en Puur' onderzoekt Mildred hoe 'straatjongeren' omgaan met universele thema's zoals liefde, geld, respect, geweld en ambitie.

Clarice Stenger
Clarice Stenger studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is zij werkzaam als advocaat bij Van Aalst en Daniëls advocaten in Amsterdam. Haar specialiteiten zijn aansprakelijkheidsrecht, erfrecht, personen- en familierecht, onroerend goedrecht en strafrecht.

Bernard Tomlow
Bernard Tomlow is de grondlegger van het kantoor Tomlow advocaten uit Utrecht. Spraakmakend en geëngageerd. Pitbull avant la lettre, procestijger. Maar ook: levensgenieter, columnist en pseudo-burgemeester van Utrecht. Goed in het huurrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht.

Informatie over TROS REGELRECHT is ook te vinden op www.trosregelrecht.nl