Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Volg de voetsporen van de sultan !

De Sultan's Trail, een nieuw Europees langeafstandswandelpad van Wenen naar Istanbul

Momenteel wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Europees langeafstands-wandelpad: De Sultan's Trail, van Wenen naar Istanbul. Een belangrijk deel van deze nieuwe wandelroute loopt via Servië, dat in het verleden tevens onderdeel van het Ottomaanse Rijk vormde.

Servië wil zich dit jaar profileren als aantrekkelijke bestemming voor de aktieve vakantieganger. Tijdens de Vakantiebeurs zal de Sultan's Trail op de stand van Servië dan ook aan het publiek gepresenteerd worden.

De historische Sultan's Trail begint in Wenen, waar Süleyman Kanuni, sultan van het Ottomaanse rijk, in 1529 tijdens zijn veroveringstochten naar het westen werd tegengehouden. Het pad volgt de Donau door Oostenrijk, delen van Hongarije, Kroatië en Servië. Daarna passeert het de Bulgaarse bergen alvorens de Turkse grens over te steken. Het pad eindigt bij het graf van de sultan in Istanbul.

In tegenstelling tot zijn verleden, vormt De Sultan's Trail nu juist een pad van de vrede en een ontmoetingsplek voor mensen van álle geloven en culturen. Daarnaast loopt het pad langs vele historische bezienswaardigehden, zoals bijvoorbeeld het prachtige Kalemegdan fort in Belgrado.

Omdat het pad regelmatig door afgelegen landelijke gebieden loopt, draagt het pad bij aan de economie van lokale gemeenschappen. Gecombineerd met het feit dat wandelen niet alleen gezond maar ook milieuvriendelijk is, maakt dit de Sultan's Trail een goed voorbeeld van duurzaam toerisme.

De Sultan's Trail maakt op sommige plekken gebruik van bestaande langeafstandspaden, waaronder delen van de Europese wandelroute E8 en de Donauroute. Een deel van de route moet nog worden uitgezet. De pas opgerichte stichting Sultan's Trail International neemt hierin het voortouw. Ook is de bedoeling dat er een netwerk van accommodaties langs de route komt, niet alleen van hotels maar ook kleinschalige privé accommodaties.

Verschillende ervaren langeafstandswandelaars liepen al over de Sultan's Trail en allen delen dezelfde mening: "Het was soms pionieren maar het was een authentieke ervaring. De vele natuurlijke en historische hoogtepunten, het afwisselende landschap en de gastvrijheid van de lokale bevolking droegen hier in grote mate aan bij."

Voor meer informatie kan men terecht op: www.sultanstrail.com