Evangelische Omroep


-Persbericht Moraalridders-

Dinsdag (12-1) in Moraalridders,
21:15 uur, Nederland 2
Presentatie: Tijs van den Brink en Andries Knevel

Gasten Ds. Gert Jan Goldschmeding en Lucie Mosterd

Ds. Gert Jan Goldschmeding
Dominee Gert Jan Goldschmeding van de Amersfoorste 'Jouwkerk' heeft een heftig jaar achter de rug. Omdat hij in zijn preken de pedagogische tik heeft aangemoedigd wordt hij door het Openbaar Ministerie voor de rechter gedaagd. Wat doet dat met hem? Heeft hij de neiging het onderwerp nu maar even te laten liggen, of is hij nog meer overtuigd geraakt van zijn standpunt?
Hoe staat het eigenlijk met de zaak tegen hem? Waarom wordt deze steeds uitgesteld en waarom stelt Goldschmeding zelf dat de godsdienstvrijheid in Nederland in het geding is? Is dat niet wat overdreven

Lucie Mosterd
Maria Mosterd was jarenlang in de greep van een loverboy. Ze schreef daarover het aangrijpende boek 'Echte mannen eten geen kaas'. Volgens haar moeder, Lucie Mosterd, moet dit wel onder schooltijd gebeurd zijn, want voor en na school was Maria altijd netjes thuis. Ook Maria beschrijft in haar boek hoe haar loverboy Manou haar bij of zelfs in de school ophaalde omdat ze 'aan het werk' moest.

Is de school daardoor meeverantwoordelijk voor het feit dat Maria zo lang misbruikt kon worden? Ja, zegt Lucie en ze startte een rechtzaak tegen de school. Nee, zei de rechter vorige week, omdat moeder Lucie vooral zelf primair verantwoordelijk is voor haar dochter. Hoe zit het nu? Probeert Lucie haar verantwoordelijk als moeder af te schuiven? Of heeft de school wel degelijk steken laten vallen?

Commissie Davids
En verder aandacht voor de Commissie Davids, die onderzoek deed naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak. Heeft premier Balkenende toentertijd de Kamer juist en volledig geinformeerd of zijn we een oorlog ingerommeld?


-------




Evangelische Omroep