Provincie Friesland


---


---

PERSBERICHT

Nummer: 12/CR
Datum: 11 januari 2010

Gratis Friese OV-chipkaarten overweldigend succes, provincie stelt 2000 extra kaarten ter beschikking

Vanaf 4 januari is het mogelijk om op het hele Friese vaste land in de bus te reizen met de OV-chipkaart. Vanaf dat moment konden Friezen opnieuw een gratis persoonlijke Friese OV-chipkaart via internet aanvragen. In 1 week tijd zijn er bijna 2.000 kaarten aangevraagd in de regio Zuidoost Fryslân. In combinatie met de 8.100 aangevraagde kaarten tijdens de campagne van 2009, is de provincie door haar voorraad van 10.000 kaarten heen. De provincie is aangenaam verrast dat de OV-chipkaart zo gewild is onder haar OV-reizigers. Daarom heeft ze besloten om eenmalig 2.000 extra OV-chipkaarten in te kopen bij kaartproducent Trans Link Systems.

Gedeputeerde Piet Adema: "de campagne is een groot succes en om die reden zorgen we nu voor 2.000 kaarten extra. Het laat zien dat het openbaar vervoer leeft en dat mensen graag gebruik willen maken van deze gemakkelijke manier van betalen". De provincie koopt nu eenmalig 2.000 extra Friese OV-chipkaarten in. Als deze voorraad ook helemaal besteld is door Friezen, wordt de campagne en gratis kaart-actie stopgezet. De campagne loopt in principe tot 1 februari a.s.

Gedeputeerde Piet Adema "Als er 12.000 gratis OV-chipkaarten door onze inwoners zijn aangevraagd, hebben we ons doel ruimschoots bereikt. We willen namelijk Friese inwoners enthousiasmeren voor de OV-chipkaart. Op al onze uitingen staat overigens duidelijk op = op."

Hoe aan te vragen
OV-reizigers en andere geïnteresseerden vragen via internet op www.frieseovchipkaart.nl de gratis persoonlijke kaart aan. Binnen 4 weken ontvangen mensen deze thuis inclusief automatisch opladen en 5 euro gratis reissaldo.


---- --