Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Hoofdroutes grotendeels sneeuwvrij

11 januari 2010

De komende dagen gaat het weer vriezen. Vandaag zijn de auto- en fietshoofdroutes zoveel mogelijk sneeuwvrij gemaakt en is er gestrooid. Hiermee wordt voorkomen dat de sneeuwresten verder bevriezen en kan het zout zijn werk beter doen. Vannacht worden de hoofdroutes preventief gestrooid.

De verwachting is dat door het sneeuwvrij maken en preventief strooien de overlast voor de ochtendspits van dinsdag sterk wordt beperkt.

Hoofdroutes
Door de ontoereikende hoeveelheid voorraad strooizout, beperken we ons tot het strooien van de hoofdroutes. Het sneeuwschuiven en strooien is vooralsnog niet mogelijk in de straten die buiten de hoofdroutes vallen. De strooivoertuigen zijn te groot voor de meeste straten en er is een risico op beschadiging van de sneeuwschuivers door o.a. drempels.

Veiligheid
We adviseren alle weggebruikers om de informatie in de media over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat u bij gladheid uw rijgedrag en rijroute eventueel aanpast. Stadsdeel Zuidoost is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door gladheid.

Kijk voor meer informatie over gladheid in Amsterdam op www.amsterdam.nl.

Bijlagen:

Strooiroutes in tekst
Strooiroutes in beeld

---