Ingezonden persbericht


Nederlands bedrijf Mansystems neemt Duitse N-Tuition over

Middengrote IT service providers komen internationaal in vorm

Barneveld, 12 januari 2010 - Mansystems, de Europese IT service provider van Service Management en Data Center Efficiency, maakt de overname bekend van N-Tuition Business Solutions AG, gevestigd in Neu-Isenburg, bij Frankfurt. Met deze overname versterkt de Nederlandse onderneming Mansystems niet alleen haar aanwezigheid in Duitsland, maar breidt tegelijkertijd haar consultancy capaciteiten in IT Service Management uit, evenals haar productportfolio.

Vanaf 1 januari 2010 zal N-Tuition verdergaan onder de naam 'Mansystems' en met circa 35 consultants de consultancy business versterken. In het klantenbestand van N-Tuition bevinden zich grote bedrijven die DAX-genoteerd zijn alsmede een aantal middelgrote bedrijven. Daarnaast is Mansystems met deze overname Exin (ITIL) gecertificeerd.

"Onze grote klanten hechten steeds meer waarde aan het feit dat wij internationale projecten in alle procesfasen kunnen begeleiden. De fusie met Mansystems zal onze technische knowhow vergroten - daarvan profiteren ook onze huidige en toekomstige klanten", verklaart Alexander Marioni, directeur van N-Tuition, die voortaan directielid van Mansystems Deutschland zal zijn.

"Met de overname van N-Tuition heeft Mansystems een strategisch anker uitgeworpen, dat de marktpositie van het Duitse dochterbedrijf verder zal versterken. IT-dienstverlening is ondanks de huidige economische crisis een groeimarkt. Om aan de grote vraag naar IT-diensten te kunnen voldoen, hebben we gezocht naar eersteklas opgeleide consultants", verklaart Arnold Zwart, CEO van Mansystems. "Om die reden verheugen we ons in het bijzonder op de versterking door ervaren adviseurs van N-Tuition, die de implementatie van onze IT Service Management en Datacenter projecten spoedig zullen begeleiden.

Volgens een recente peiling door BITKOM verwacht vooral de kleinere IT-dienstverlener een positieve marktontwikkeling in 2010. Ondanks de crisis rekende ongeveer 31 procent van de middelgrote bedrijven op een sterke of zeer sterke omzetstijging in het derde kwartaal van 2009. Grote bedrijven zijn minder optimistisch. In totaal deelde slechts 26 procent van deze bedrijven die mening.

Niet in de laatste plaats beïnvloedt de overname ook de productportfolio van Mansystems. De IT Service Management oplossing 'ExpertDesk' van Mansystems wordt aangevuld door ARSXlink, een oplossing van N-Tuition voor de integratie van bedrijfs- en IT processen. Voor de middellange termijn plant Mansystems een toename in de ontwikkeling van bedrijfseigen producten en diensten.

###

Over Mansystems
Mansystems is een IT-service provider die totaaloplossingen inclusief consultancy en support levert, om bedrijfsprocessen aan IT-diensten te koppelen en datacenters efficiënt te laten werken. Als lange-termijn IT-partner ondersteunt Mansystems bedrijven en de overheid bij het moderniseren van hun datacenters en de automatisering van datacenterprocessen, door middel van innovatieve managementconcepten en -technologieën zoals Green-IT, Virtualisatie en IT Service Management. Mansystems werd opgericht in 1991.

De hoofdvestiging van de IT-dienstverlener bevindt zich in Barneveld, Nederland. Het Duitse kantoor is gevestigd in Saarbrücken.

Ga voor meer informatie naar http://www.mansystems.nl. of http://www.mansystems.de.

Over N-Tuition
N-Tuition Business Solutions heeft als voornaamste doel bedrijven een concurrentievoordeel te bieden door de organisatie en haar informatiesystemen op één lijn te brengen. De focus ligt daarbij op het ondersteunen van klanten bij de (re)organisatie van processen op het gebied van IT Service Management en customer service. N-Tuition is een bedrijf dat weet hoe ze visie kan vertalen naar de praktijk.