Ingezonden persbericht


Infotheek Groep neemt failliet verklaarde hardwareleverancier ICT-Supply.Com BV over

Leiden, 12 januari 2010 - Infotheek Groep neemt de failliet verklaarde hardwareleverancier ICT-Supply.Com over. De overname betreft goodwill en het personeelsbestand.

"Doordat de business van ICT-Supply goed aansluit op die van ons en we al langer op zoek waren naar manieren om onze groei te vergroten, is het overnemen van ICT-Supply een logische stap," aldus Duco van Leenen, algemeen directeur van Infotheek Groep.

Infotheek zal de komende weken de klanten van ICT-Supply op de hoogte stellen van de overname en de bedrijfsactiviteiten integreren in de huidige bedrijfsprocessen van Infotheek. Duco van Leenen: "Aangezien we al enige tijd voorbereid waren op deze uitbreiding, zal de overname soepel verlopen."

Infotheek staat bekend om het concept van doorstandaardiseren en besparen op het huidige IT-platform en sinds enige jaren ook om hun dienstendivisie. Hieronder vallen netwerkbeheer, IT-support, logistieke diensten, asset management (opkoop van hardware assets) en verhuur van hardware. "Door de overname van ICT-Supply zal de kwaliteit van onze producten en diensten naar de klanten van ICT-Supply nog beter zijn," aldus Jordy Kool, commercieel directeur van Infotheek Groep N.V.

Verder zal Infotheek de komende weken oriënterende gesprekken voeren met medewerkers van ICT-supply over carrièremogelijkheden bij het automatiseringsbedrijf. Jordy Kool: "Wij zijn als gevolg van onze groei de afgelopen jaren continu op zoek naar uitbreiding van ons personeelsbestand en hopen dit onder andere op deze wijze vorm te geven."

Over Infotheek

Infotheek Groep is leverancier van hardware en IT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in het leveren van voorlaatste standaardisatiemodellen hardware die aansluiten op de al aanwezige IT-hardware. Hierdoor kunnen bedrijven en instellingen aanzienlijk besparen op hun IT-kosten. Ook levert Infotheek advies en diensten op het gebied van ICT, zoals logistieke diensten en systeembeheer. Infotheek is Gold Preferred Partner van Hewlett Packard, Acer Affinity Platinum, Business Partner van IBM en Gold Certified Partner van Microsoft. In 2009 behaalde het bedrijf een omzet van +/- EUR 62,5 miljoen. Infotheek werd in 1991 opgericht in Leiden. Er werken 220 medewerkers. Voor meer informatie zie www.infotheek.nl.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met: