Ingezonden persbericht


VVD Tilburg vragen over gsm-blokkade imam Salam

Aan het college van Burgemeester en Wethouders

Tilburg, 12 januari 2010

Onderwerp: GSM-blokkade door Imam Salam

Geacht college,

Imam Salam terroriseerde de buurt met een gsm-blokkade. Hij wilde geen last hebben van gsm-gejammer terwijl de buurt zijn radicale moskee en radicale gejammer al veel langer moet tolereren. Dit toont maar weer eens aan hoe intolerant deze radicale imam is. Salam is tegen alles waar onze samenleving voor staat en zal er alles aan doen om de fundamenten van onze samenleving te ondermijnen.

Tegen zulke intolerante mensen is de VVD-fractie zéér intolerant. Imam Salam hoort hier niet en moet met een enkele reis terug naar Syrië. Het kabinet begint ondertussen slappe knieën te krijgen. Minister Ter Horst geeft op de website van het ministerie aan dat we genuanceerder naar radicale imams als Salam moeten kijken. We zouden alleen moeten constateren dat het om een orthodoxe stroming gaat.

De VVD-fractie vindt dit laf en kortzichtig. Deze zwakke houding geeft meteen aan waarom het kabinet niet wil meewerken aan het uitzetten van een imam als Salam. Terwijl een land als Frankrijk - ook een zeer democratisch land - radicale imams gewoon het land uitzet.

Voor de VVD-fractie is dit aanleiding voor de volgende vragen:


1. Bent u het met de VVD-fractie eens dat de actie van imam Salam te beschouwen is als zeer intolerant en als het terroriseren van de buurt?
2. Wat de VVD-fractie betreft heeft de buurt al genoeg te lijden onder deze imam en deze moskee. Bent u bereid alle mogelijkheden te onderzoeken om deze moskee te sluiten en ervoor te zorgen dat deze radicale imam Salam nergens in Tilburg opnieuw een moskee kan beginnen?
3. Bent u het met ons eens dat de opstelling van minister Ter Horst laf en kortzichtig is?
4. Gaat u zich inzetten om de beleidslijn van deze minister aangepast te krijgen?
5. Bent u bereid zich nóg sterker te maken richting het kabinet om imams als Salam het land uitgezet te krijgen?

met vriendelijke groet,
namens de VVD-fractie,

Roel Lauwerier