Ingezonden persbericht



---

File: 92461b.gif




PERSINFORMATIE

Populaire vakantiebestemmingen in 2010
Hotels.com presenteert topbestemmingen 2010

Amsterdam, 12 januari ­ De boekingsgegevens van Hotels.com bieden inzicht in wereldwijde verschuivingen binnen de reisbranche. De toonaangevende boekingssite laat zien welke bestemmingen in 2010 populair zijn. Reizigers kunnen via Hotels.com op de leukste bestemmingen profiteren van de beste hotel aanbiedingen.

De hotelprijzen zijn, sinds de wereldwijde prijsdalingen van afgelopen jaar, nog steeds historisch laag. Skivakantie, zonvakantie, verre reis of stedentrip, bijna overal ter wereld hebben reizigers de mogelijkheid om een voordelige hotelkamer te boeken. Dat geldt ook voor kamers op de bestemmingen die uit de gegevens van Hotels.com naar voren komen als populaire bestemmingen in 2010:

Istanboel, Turkije
Istanboel is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2010. Turkije's grootste stad, thuisbasis van 12.6 miljoen inwoners, is een cultureel diverse en bloeiende wereldstad. Bezoekers raken er verleid door de sfeervolle drukte die dag en nacht aanhoudt, voor veel reizigers reden om in 2010 een stedentrip te boeken naar het vroegere Constantinopel.

Varna, Bulgarije
De Zwarte Zee Rivièra is hard op weg een van de meest populaire bestemmingen te worden voor een strandvakantie in 2010. De kustlijn bestaat uit een 380 kilometer lang zandstrand, voorzien van talloze hotels, resorts, campings en vakantieparken. Het centrum van Varna herbergt indrukwekkende architectuur, bijvoorbeeld in de vorm van de Dormition of the Theotokos kathedraal, Romeinse badhuizen, en het Euxinograd paleis.

Marrakech, Marokko
De middeleeuwse stad Marrakech in Zuid-Marokko behoudt een verleidelijke charme die, ondanks de vele toeristen die de stad ook in 2010 weer zullen gaan bezoeken, grotendeels bespaard blijft van westerse invloeden. De traditionele markten of 'souks' vormen het centrum van de stad. Marrakech is de thuisbasis van een van de drukste marktpleinen van Afrika, genaamd Djemaa el-Fna, en bezit tal van andere bezienswaardigheden.




Beiroet, Libanon

Libanon is een magische bestemming die elk seizoen een gedaantewisseling ondergaat, waardoor reizigers de bestemming ook in 2010 het hele jaar door bezoeken. Alle regio's van Libanon zijn eenvoudig te bereiken vanuit hoofdstad Beiroet, een stad met een keuken van wereldklasse, een schat aan cultuur en een bruisend nachtleven.

Einde persinformatie. Dinsdag 12 januari 2010.

Noot voor de redactie (