Published: 11:11 12-01-2010 /Source: Tieto Oyj /HEX: TIE /ISIN: FI0009000277

Tieto is benoemd tot 'Challenger' in Magic Quadrant for Integration Service Providers

Benoeming gebaseerd op brede visie en slagkracht

Persbericht Tieto Corporation, 12 januari 2010 - 11.00 (OET)

Helsinki, Finland, 00 december 2009 - Tieto, een vooraanstaand leverancier van B2B-integratieoplossingen in Europa, heeft vandaag bekendgemaakt dat het door Gartner Inc. is geplaatst in het 'Challengers quadrant' van het 'Magic Quadrant for Integration Service Providers'.

"We zijn zeer tevreden dat we door Gartner in het challengers quadrant zijn geplaatst", aldus Mats Wikström, vicepresident Value Networks van Tieto. "We zijn trots op onze positie als gekwalificeerd leverancier in het Magic Quadrant for Integration Service Providers. Onze groei in B2B-integratieoutsourcingservices en onze slagkracht hebben bijgedragen aan deze positie, die we verder willen uitbouwen. Momenteel zijn we bezig met de voltooiing van onze 'Payment Factory'-service. We willen hieraan nog de SWIFT-functionaliteit voor servicebureaus toevoegen om een betere dekking te krijgen voor de verbinding tussen bedrijven en banken. We willen ook een gerichte marketingcampagne starten ter ondersteuning van de verkoop van onze eigen Financial Value Chain en E-invoicingservices."

Tieto benadert alle verticale bedrijfstakken in de B2B-servicemarkt voor financiële diensten vanuit een innovatieve invalshoek. De Financial Value Chain van Tieto is gericht op een beter beheer van zowel werkkapitaal als financiële risico's op basis van geautomatiseerde transacties tussen zakenpartners en banken. De functionaliteiten omvatten selfserviceoplossingen voor consumenten en kleine organisaties, en berichtendiensten voor grote organisaties met ondersteuning voor alles van bestelling tot e-facturering en betalingen.

Gartner-analisten beoordelen leveranciers op kwaliteit en doeltreffendheid van processen, systemen, methoden of procedures die de IT-provider in staat stellen om concurrerend, efficiënt en effectief te zijn, en om de inkomsten, reputatie en behoud van het bedrijf te bevorderen. Providers worden beoordeeld op de kundigheid en het succes waarmee ze hun visie te gelde maken.


1) Gartner, Inc. "Magic Quadrant for Integration Service Providers" door Benoit J. Lheureux en Paolo Malinverno, 20 november 2009

Neem voor meer informatie contact op met:
Mats Wikström, Vice President, Tieto, Value Networks, tel.: +46 70 682 2738, mats.wikstrom@tieto.com Jyrki Poteri, Head of Development, Tieto, Value Networks, tel.: +358 40 570 7870, jyrki.poteri@tieto.com Alister Hoad, Director Business Development, Tieto, Value Networks, tel.: + 44 795 780 5758, ext.alister.hoad@tieto.com

TIETO CORPORATION

DISTRIBUTIE

Belangrijke media

Tieto is een ICT-dienstverlener die ICT-, R&D- en adviesdiensten levert. Met ongeveer 16.000 experts behoren wij tot de toonaangevende dienstverleners op ICT-gebied in Noord-Europa en zijn we wereldleider in bepaalde segmenten. We specialiseren ons op gebieden waar we het meeste kennis hebben van de bedrijven en behoeften van onze klanten. Onze superieure klantgerichtheid en Noord-Europese expertise onderscheiden ons van onze concurrenten.

www.tieto.com

Over het Magic Quadrant

Het Magic Quadrant van Gartner, Inc. is in 2009 beschermd met het auteursrecht en mag met toestemming worden gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een marktsituatie op een bepaald moment en voor een bepaalde periode. Het toont Gartners analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers in die markt, volgens door Gartner vastgelegde criteria. Gartner doet geen aanbevelingen over in het Magic Quadrant opgenomen leveranciers, producten of services, en geeft evenmin aan technologiegebruikers het advies om alleen te kiezen voor leveranciers die als 'Leiders' zijn opgenomen in het Magic Quadrant. Het Magic Quadrant is uitsluitend bedoeld als onderzoeksinstrument en niet als aansporing tot bepaalde acties. Gartner wijst alle mogelijke aan de vermelde onderzoeksresultaten uitdrukkelijk of impliciet ontleende waarborgen van de hand. Dit betreft ook eventuele verwachtingen voor de verkoopbaarheid of de geschiktheid van een product of dienst voor een specifiek doel.

HUG#1372562