Ingezonden persbericht

Best scorende branches: Personele Diensten via Google, Bouwnijverheid op Marktplaats

Bedrijven uit de sectoren Bouwnijverheid, Personele Diensten, Vervoer en Detailhandel zijn de best scorende MKB-branches wanneer ze kiezen voor een door Topclick verzorgde prominente vermelding op Marktplaats en Google. Dat blijkt uit cijfers van de online marketing specialist over 2009.

Topclick analyseerde de resultaten van al z'n veertien branches actief op Marktplaats en Google. Wat betreft Marktplaats is Bouwnijverheid koploper: 9,3% van alle clicks die via Topclick op websites van bedrijven in dit segment landen komen via Marktplaats. Vervoer (8,0%) volgen op de voet.

Bouwnijverheid scoort daarmee 57% hoger dan het gemiddelde landingspercentage van alle veertien sectoren (dat bedraagt 5,9%). Landbouw en Visserij en Vervoer (allebei 36% hoger) zitten daar ook ruim boven.

Personele Diensten is de topper als het gaat om het percentage clicks (96,2%) dat via Google terechtkomt bij de sites van ondernemingen in deze sector. Detailhandel (95,4%) en Adviesdiensten (95,3%) volgen.

Meest effectieve inzet
"Topclick helpt MKB-ers onder meer via meerdere kanalen vindbaar te zijn", verklaart Luigi Casula, COO Topclick. "Vooral in de laatste fase van de koopcyclus, wanneer potentiële kopers daadwerkelijk op zoek zijn naar producten, merken of diensten. Doordat wij onafhankelijk zijn, zoeken wij naar de meest effectieve inzet. Vandaar ook dat onze specialisten per branche monitoren welk kanaal het beste rendeert. Afgelopen jaar hebben wij nauwgezet Google en Marktplaats kunnen vergelijken. De cijfers laten zien dat adverteren via Google nog steeds het meest interessant is, maar dat het voor specifieke sectoren als Bouwnijverheid en Algemene Diensten juist kan lonen om te adverteren op Marktplaats."

ilocal
"Sinds een paar maanden is ilocal aan ons netwerk toegevoegd. Binnenkort zijn de eerste cijfers beschikbaar die laten zien welk effect we hiermee sorteren. We monitoren voortdurend de resultaten. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat het aantal potentiële klanten dat in contact komt met de bedrijven die ons voor dit doel inschakelen zo hoog mogelijk is."


- EINDE PERSBERICHT -

Over Topclick

Topclick is de online marketingspecialist die MKB-ers in contact laat komen met consumenten die actief op zoek zijn naar hun dienst of product. Door het inzetten van zorgvuldig geselecteerde online mediakanalen en -technieken wordt maximaal rendement behaald uit elk marketingbudget. ,,Als een erkend Google Adwords Qualified Company heeft Topclick enkel gekwalificeerde Google Advertising Professionals in dienst. Topclick Nederland BV is onderdeel van Topclick Group International BV en actief in Nederland, België en Spanje. Opgericht in 2006 werken er inmiddels 50 professionals, elk specialist op hun vakgebied. Het hoofdkantoor van Topclick bevindt zich in Amsterdam.

Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht