Ingezonden persbericht


3D-beelden, volop interactiviteit en baanbrekend design

Samsung brengt ongeëvenaarde 3D-bioscoopbeleving naar de huiskamer met interactieve LED-TV's

Delft, 12 januari 2010 ­ Samsung Electronics, marktleider in televisies, onthult haar nieuwste generatie LED-TV's. Met de nieuwe line-up biedt Samsung 's werelds grootste assortiment high-end LED-TV's aan. De TV's brengen een ongeëvenaarde 3D-bioscoopbeleving naar de huiskamer. Dankzij de unieke ingebouwde 3D-processor geven de LED-TV's 3D-beelden levensecht weer. De TV's kunnen zelfs 2D-televisieuitzendingen in 3D laten zien.

Ongekend 3D home entertainment
Met de high-end LED-TV's uit de 7000, 8000 en 9000 serie kun je genieten van een ongelooflijk intense 3D-kijkervaring. Door de toepassing van Samsung's ingebouwde 3D-processor en 3D-emitter spatten de beelden in levensechte kleuren van het scherm af. Samen met de 3D Blu-ray speler (Samsung BD-C6900) en de 'active shutter' 3D-bril biedt Samsung een complete 3D home entertainment-oplossing. Hiermee kun je thuis 3D-films beleven zoals in de 3D-bioscoop. Met de LED-TV's kun je zelfs van 2D-televisieuitzendingen in 3D genieten. Want de unieke 3D-processor bevat een auto-conversietechnologie die 2D-beelden omzet naar 3D. Je kunt zo extra diepte en helderheid toevoegen aan bijvoorbeeld een live voetbalwedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je zelf onderdeel van de actie bent. En met één druk op de knop kijk je weer TV in 2D.

Samsung werkt wereldwijd samen met DreamWorks Animation SKG en Technicolor aan een compleet 3D-aanbod van TV's, Blu-ray spelers en Blu-ray discs. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je in 2010 thuis kunt genieten van de beste 3D-films, zoals 'Monsters vs Aliens'.

Samsung wint CES Innovations award met 's werelds dunste geïntegreerde LED-TV ()
De LED-TV's uit de 9000 serie vormen de topmodellen van Samsung. Deze dunste geïntegreerde LED-TV's ter wereld zijn bekroond met de 2010 Best Of CES Innovations award. Met de 9000 serie zet Samsung de nieuwe standaard voor indrukwekkende beeldkwaliteit, interactiviteit en connectiviteit voor TV's.

De LED-TV als centrum van home entertainment
Samsung LED-TV's openen een nieuwe wereld. De TV groeit uit tot het middelpunt van informatie en entertainment. Bovendien is de bediening makkelijker dan ooit dankzij een baanbrekende touchscreen afstandsbediening met kleurendisplay en QWERTY-toetsenbord. Met de geïntegreerde Wi-Fi en infraroodtechnologie kun je via deze afstandbediening niet alleen de TV bedienen, maar ook direct je entertainment op je PC, camera en telefoon in je thuisnetwerk aansturen. Ook geeft de afstandsbediening toegang tot volop interactieve mogelijkheden. De vernieuwde intertnet@TV contentservice brengen Yahoo widgets en de nieuwe Samsung Apps binnen handbereik. Terwijl je televisiekijkt, kun je de applicaties downloaden en bekijken. Alle LED-TV's van de 6500 serie en hoger, bevatten de vernieuwde internet@TV contentservice en Samsung Apps. Vanaf april biedt Samsung een compleet nieuw aanbod van internetdiensten aan, waarmee je volop van infotainment en entertainment kunt genieten.

Met de LED-TV's uit de 9000 serie kun je een TV-uitzending direct op de touchscreen afstandsbediening bekijken en selecteren, terwijl op de LED-TV zelf een film op Blu-ray speelt. Ook kun je via DLNA draadloos muziek, foto's en videobestanden vanaf je PC overzetten naar de TV om deze op het grote scherm te bekijken.

Designstuk in de woonkamer
Ook in 2010 zijn de TV's van Samsung trendsetters in design. De TV is niet langer een technisch apparaat. Want het gebruik van veel verschillende materialen en kleuren maakt van de LED-TV een designstuk in de woonkamer. Met een groot aantal designvariaties is er voor iedereen een LED-TV die bij zijn stijl past.

Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV's verkocht. In 2010 verwacht Samsung 10 miljoen LED-TV's te verkopen. Met zeven productseries in schermformaten van 32 tot 65 inch, is de nieuwe line-up Samsung LED-TV's nu de grootste op de markt. De nieuwe LED-TV's zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf eind maart.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.