Kanguru Defender Elite zonder de veiligheidsfout die ontdekt is in andere gecodeerde Flash Drives

MILLIS, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20100112 --

Kanguru Solutions heeft aangekondigd dat haar gecodeerde Kanguru Defender Elite flash drives niet de veiligheidsfout heeft die onlangs werd ontdekt in verschillende hoogwaardige beveiligde flash drives.

Het is gebleken dat gecodeerde flash drives vervaardigd door Sandisk (en met een privé-label van Kingston, Verbatim en een verscheidene andere OEM-partners) een zekerheidsfout bevatten waardoor hun apparaten kwetsbaar zijn voor gegevensschendingen. De front-end-software van deze apparaten (waar u het wachtwoord intypt) doet een apparaatauthenticatie en geeft toestemming om toegang tot de beveiligde zone van de drive mogelijk te maken. De software kan vervolgens worden gehackt om altijd toestemming te geven aan de chip indien er een juist wachtwoord wordt ingevoerd, waardoor potentieel gevoelige gegevens zichtbaar en ongecodeerd worden gelaten.

"Een ontwerpfout van dit type doet ernstig afbreuk aan de veiligheid van alle gegevens die deze apparaten bevatten," aldus Nate Cote, Vice President Product Management bij Kanguru. "Onze Kanguru Defender Elite maakt gebruik van op hardware gebaseerde encryptiechips om te bepalen of een inlogwachtwoord legitiem is of niet, waardoor gebruikers beschermd worden tegen mogelijke aanvallen van deze aard."

Don Brown, CEO van Kanguru Solutions, voegde hieraan toe: "Deze ontwikkeling bevestigt het besluit van Kanguru om onze eigen middelen te gebruiken bij het ontwerpen van onze beveiligde flash drives. Veel bedrijven maken gebruik van de software van Sandisk en worden getroffen door deze kwestie."

De Kanguru Defender Elite maakt gebruik van 256-bits hardware-encryptie en on-chip wachtwoord-matching van militair niveau, waardoor het beschermd wordt tegen hackpogingen. Daarnaast biedt Kanguru Remote Management en USB-apparaatcontrole voor haar beveiligde flash drives, daarmee een niveau van veiligheid en controle leverend die ongeëvenaard is in de industrie.

Kanguru Solutions is een divisie van Interactive Media Corporation en vervaardigt hoogwaardige, veilige en draagbare computeropslag en randapparatuur die reeds gedurende meer dan een decennium consumenten voorzien van veilige back-up-oplossingen. Interactive Media Corp. werd opgericht in Massachusetts in 1992. Voor meer informatie over Kanguru Solutions, ga naar de website op www.kanguru.com.

Foto's/multimediagalerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6138370&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Kanguru Solutions
Emmett Jorgensen, 508-376-4245 toest. 203

emmettj@kanguru.com