Betaalbaar multifunctioneel touchscreen opent markt voor consumenten


LEIDERDORP, 20100112 -- De toekomst van de computer ligt op het gebied van multimedia en touchscreens. Met de geruchten rond de Islate van apple en de presentatie van een concurrerend product van Microsoft, eerder deze week, wordt eens temeer bewezen dat er markt is voor apparate met touchscreen. Jeugdige ondernemer Reinier Knijff uit Leiderdorp ontdekte de markt van multimedia touchscreens al anderhalf jaar geleden. Met succes.

Knijff: "In 2008 ontdekte ik op internet een 7" touchscreen dat op dat moment alleen verkrijgbaar was in Amerika en Korea. Ik heb toen wat marktonderzoek gedaan en potentiële klanten opgezocht. Binnen 3 weken had ik 170 exemplaren verkocht!"

Het succes van het product, de MIMO iMo, is te danken aan de flexibiliteit en betaalbaarheid. De monitor is klein en daardoor makkelijk te plaatsen. Het scherm werkt op 1 USB-kabel, waardoor er geen extra voedingskabel en VGA-kabel meer nodig zijn. Bovendien kan de iMo overweg met alle bekende besturingssystemen, waaronder Windows 7.

In Amerika is de iMo enorm populair en niet aan te slepen. In Nederland probeert Knijff met zijn onderneming Mimo Import hetzelfde te bewerkstelligen. Dat hij daarbij succes boekt, blijkt uit de grote vraag door consumenten en uit het bedrijfsleven. "De iMo is natuurlijk voor consumenten leuk. Zij kunnen hem gebruiken als besturing van het mediacenter in de woonkamer of voor het volgen van constante news feeds. Voor de zakelijke markt zijn de mogelijkheden echter ook onbeperkt, door het nette en compacte design, het touchscreen en het ontbreken van de dikke VGA kabel en externe power supply.", aldus een enthousiaste Knijff.

Met de komst van een nieuw model met meer mogelijkheden, probeert Knijff nog meer consumenten en bedrijven warm te laten lopen voor de iMo. Met een prijs van ¤ 125 inclusief BTW, ligt de verkoopprijs ruim onder de vraagprijs van concurrerende producten.

De iMo is voorlopig alleen verkrijgbaar via www.mimowebshop.nl.

Bijpassende foto's zijn te downloaden op
www.write-it-server.nl/ccount/click.php?id=3
www.write-it-server.nl/ccount/click.php?id=4
www.write-it-server.nl/ccount/click.php?id=5