Inschrijving Plankenkoorts gestart


ENSCHEDE, 20100112 -- Ook in 2010 zal de regionale bandwedstrijd Plankenkoorts plaatsvinden. Tijdens deze wedstrijd zullen niet, zoals voorgaande jaren, alleen bands kunnen deelnemen, maar ook singer/songwriters zullen de kans krijgen zichzelf te gaan bewijzen op het podium. De voorrondes van de wedstrijd vinden in maart en april 2010 plaats en muzikanten kunnen zich vanaf heden inschrijven.

Vele talenten zijn al ontdekt tijdens deze bandcontest, een initiatief van de stichting Geuzenpop. Winnaars van voorgaande jaren waren ondere andere The Tommycats en de Duitse band Skings. Omdat behalve bands ook veel getalenteerde singer/songwriters rondwandelen in de regio heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen om ook podium te bieden aan deze muzikanten. De voorrondes en finale voor de singer/songwriters vinden plaats in maart, dit gaat plaats vinden op de een aantal locaties, namelijk: Café de buren (Boekelo), De Cactus (Hengelo), Poppodium Atak (Enschede) en Paco Plumtrek (Almelo). In april is het vervolgens de beurt aan de bands die de locaties Café de Stam (Almelo), Café Rocks (Enschede), Café de Kroeg (Oldenzaal) en een locatie in Duitsland onveilig zullen maken om vervolgens te gaan strijden in een hoogstwaarschijnlijk wederom bloedstollende finale in Poppodium Atak te Enschede.

Voor de voorwaarden om deel te nemen aan deze wedstrijd, check de website: www.plankenkoorts.eu. Inschrijven kan vanaf heden ook via de eerder genoemde website.
Voor de winnaars heeft de organisatie mooie prijzen in petto, zoals bijvoorbeeld een optreden op het Geuzenpop festival dat 6 en 7 augustus plaatsvindt op het Rutbeek terrein.

Stichting Geuzenpop





Ingezonden persbericht