Ingezonden persbericht


Persbericht:

Meditatiecursussen Jewel Heart

Nijmegen, 4 januari 2010 - Op 12, 13 en 14 januari starten diverse meditatiecursussen van Tibetaans-boeddhistisch Centrum Jewel Heart. Op dinsdagavond 'Helder gewaarzijn', op woensdagavond 'Meditatie en lichaamswerk' en op donderdagavond 'Meditatie en yoga'. De cursussen zijn in de basis vergelijkbaar, maar leggen ieder een ander accent.

Jewel Heart is een internationale organisatie die zich wijdt aan het in stand houden van het Tibetaans boeddhisme en de Tibetaanse cultuur. Centraal daarbij staan studie en meditatie. In Nederland is Jewel Heart naast Nijmegen ook actief in Arnhem, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht. Jewel Heart heeft een groot aanbod van cursussen en groepen van instap tot vergevorderd. De meeste groepen komen wekelijks of tweewekelijks bij elkaar.

Spiritueel leider van Jewel Heart is Gelek Rimpoche. Hij behoort tot dezelfde Boeddhistische stroming als de Dalai Lama en stichtte in de jaren '80 de organisatie Jewel Heart. Hij is een voorbeeld van vriendelijkheid, generositeit en staat bekend om zijn humor en inspirerend inzicht. Hij is zeer vertrouwd met de actuele ontwikkelingen in de wereld en heeft bewezen op zeer doeltreffende wijze een brug te kunnen slaan tussen het gedachtegoed van de Tibetaans Boeddhistische traditie en de belevingswereld van mensen in het westen. Tweemaal per jaar komt hij naar Nederland.

Jewel Heart is een door Z.H. de Dalai Lama erkend Tibetaans Boeddhistisch centrum en is aangesloten bij de Boeddhistische Unie Nederland.

Data: dinsdag 12 januari 20.00 - 22.00 uur (Helder gewaarzijn), woensdag 13 januari 20.00 - 22.00 uur (Meditatie en lichaamswerk), donderdag 14 januari 20.00-22.00 uur (Meditatie en yoga). Plaats: Jewel Heart centrum, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen. Voor meer informatie: www.jewelheart.nl




Ingezonden persbericht