Travel Foundation zet duurzaam toerisme op de kaart tijdens Vakantiebeurs 2010


Persbericht
Utrecht, 5 januari 2010

Tijdens De Vakantiebeurs wil Travel Foundation zowel de consument als de reisbranche actief betrekken bij duurzaam toerisme. De stichting vraagt de beursbezoekers mee te denken over toekomstige projecten. Ook de reisbranche wordt tijdens de Vakantiebeurs aangemoedigd om actief met het onderwerp aan de slag te gaan. Grote stimulansen zijn de uitreiking, in samenwerking met Vakblad Reisrevue, van de tweede 'Groene Veer' op de vakdag dinsdag 12 januari en een vakochtend op woensdag 13 januari in het teken van Duurzaam Toeristisch Ondernemen. De publieksdagen van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2010.

De Groene Veer wordt voor het achtereenvolgende jaar toegekend aan de reisorganisatie die een onderscheidend initiatief heeft genomen op het gebied van duurzaamheid binnen de reisbranche. De bekendmaking van de winnaar is op de avond vakdag, die uitsluitend toegankelijk is voor reisprofessionals en pers. De themaochtend over Duurzaam Toeristisch Ondernemen op woensdag wordt geopend door Maxime Verhagen, Minister van Buitenlandse Zaken.
Doel van deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenwerking met de ANVR en de beursorganisatie, is om de reissector aan te laten sluiten bij lopende initiatieven en inzicht te geven waarom het zinvol is om aan de slag te gaan met duurzaam toerisme.

Thema's
Met de deelname aan de Vakantiebeurs wil Travel Foundation de vakantiebeursbezoeker uitnodigen om mee te denken over de projecten die de stichting ondersteunt op vakantiebestemmingen. Verspreid over de beurs heeft de organisatie drie stands. Bezoekers worden gevraagd een keuze te maken uit de meest aansprekende type projecten. De thema's waar op kan worden gestemd zijn behoud van natuur, verbeteren van lokale levensomstandigheden en het aanpakken van milieuproblemen. Het eerstvolgende project dat Travel Foundation gaat ondersteunen zal passen binnen het thema dat de meeste stemmen krijgt.

Handen uit de mouwen
De Vakantiebeurs sponsort de deelname van Travel Foundation aan de beurs. Hiermee geeft de beursorganisatie aan waarde te hechten aan het behoud van de geselecteerde vakantiebestemming en de doelen en activiteiten van Travel Foundation te ondersteunen. Om daadwerkelijk te ervaren wat duurzaam toerisme op de bestemming inhoudt gaan de medewerkers van de Vakantiebeurs in 2010 hun handen uit de mouwen steken en als vrijwilliger meehelpen op een project van Travel Foundation.

Meer informatie: www.travelfoundation.nl


Noot voor de redactie (