TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-01-2010

Televisie
TROS REGELRECHT
Uitzending vanaf dinsdag 12 januari
Nederland 1 - 21.05 uur

TROS REGELRECHT OVER SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE PROBLEMEN

TROS REGELRECHT, dat dinsdag 12 januari voor het eerst wordt uitgezonden, is een programma over sociaal maatschappelijke problemen. Speerpunten zijn overlast en wangedrag in 'de buurt'. Iedereen die in zijn leven wordt geconfronteerd met zo'n situatie waar niets aan wordt gedaan, kan de hulp inroepen van TROS REGELRECHT. Een team van deskundigen gaat kijkers actief helpen om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken.

Elke deskundige heeft een eigen discipline en zet haar/zijn kennis en kunde in om tot een oplossing te komen. Het team bestaat uit Ivo Opstelten (De leider), Joost Eerdmans (De onderhandelaar), Mildred Roethof (De deskundige jeugdcultuur), Clarice Stenger (De advocaat) en Bernard Tomlow (De meester in het kort geding).

In de eerste aflevering komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Schrijnend gebrek aan fietsparkeerplaatsen
De overheid wil graag dat we met de trein gaan. Dat lijkt te lukken, je moet alleen niet proberen met je fiets naar het station te gaan. Op de Nederlandse stations is maar liefst een tekort van 100.000 plaatsen voor fietsen. En dat leidt tot grote chaos in, om en voor de stations. TROS REGELRECHT komt in actie in de gemeente Amersfoort en voelt ook staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat aan de tand.

Hangjongeren
Vrijwel iedere gemeente heeft er last van: hangjongeren. Ze maken herrie, vernielen de boel en intimideren nogal eens buurtbewoners. TROS REGELRECHT pakt de hangjongeren in Doorn aan.

Informatie over TROS REGELRECHT is ook te vinden op www.trosregelrecht.nl